Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 79'uncu Genel İdare Kurulu Toplantısı, 'Özel Sektör ve KOSGEB: Rekabet Gücünün Gelişimi İçin Yeni İşbirlikleri' başlığı altında Antalya'da sona erdi. İki gün devam eden toplantının son gününde sonuç bildirgesi açıklandı. Toplantının son bölümünde MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ortak basın toplantısı yaptı.



MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99.9'unun KOBİ'lerden oluştuğunu belirterek çalışmanın amacını "KOBİ'lere yönelik en geniş desteği veren kurumların başında da KOSGEB gelmektedir. Bu çalışmanın içerisinde güzel olanını daha ileriye götürülmesi, varsa sorunların ortak bir şekilde konuşulabilmesi, işbirliği yapan tarafların birbirine daha iyi anlayabilmesi amacıyla bir ortak çalışmanın doğru olacağından yola çıkarak bir araya geldik" sözleriyle aktardı.



Başkan Olpak, gerek KOSGEB gerekse MÜSİAD üyesi işadamlarının belirli bir çalışma disiplini içinde birada olmalarının önemli olduğunu belirtti. Başkan Olpak, "Burada, herhangi bir şekilde ne değerli KOSGEB'imizi ne de işletmelerimizi bir performans değerlendirme kantarı içerisinde masaya yatırmak gibi bir niyette değiliz" dedi.



Daha güzeli bulmak adına öneri ve şikayetlerini olabileceğini kaydeden MÜSİAD Başkanı Olpak, çalışmanın karne amacı gütmediğin altını çizdi. Nail Olpak, çalışmanın ilk sonuçlarının açıklanmaya başladığını ve sonrasında bu sonuçlara ilişkin bir değerlendirme yapılacağını kaydetti.



KOSGEB'İN DESTEKLERİ



KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da kurum olarak KOBİ'lerin gelişimi ve rekabet gücünün artmasına destek olmaya çalıştıklarını söyledi. 2010 yılında KOSGEB destek modellerinde önemli bir değişimin yaşandığını belirten Başkan Kaplan, "Kamuda artık yepyeni bir yönetim anlayışı var. Biz kamu yöneticileri olarak hedef kitlemize her zaman hesap verebilir olmamız lazım. Yapmış olduğumuz çalışmalarını sonuçlarını paylaşıyor olmamız yazım" diye konuştu.



KOSGEB'in yeni döneminde çok hızlı büyüdüğünü ve 2010 yılı itibariyle hizmet sektörünün de kapsam içine alındığını aktaran Mustafa Kaplan, böylece kurumun hedef kitlesinin 8 kat artarak 3 milyon 400 bine ulaştığı söyledi. Buna paralel olarak 33 ilde hizmet veren kurumun şu anda 68 ilde hizmet merkezi müdürlükleriyle çalıştıklarını belirten Başkan Kaplan, 2013 hedeflerinin 81 il olduğunu söyledi.



KOSGEB'in desteklerine ilginin arttığını kaydeden Başkan Mustafa Kaplan, şöyle devam etti:



"Devamlı iyiyi arıyoruz. Ama şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, özellikle Avrupa Birliği uygulamalarına baktığımızda KOSGEB'in örnek uygulama diye adlandırabileceğiz birçok uygulaması Avrupa Birliği'nde takdire şayan olduğu ifade edildi. Bunlar, büyüyen Türkiye ekonomisinin gerçeğidir. Ekonomimiz büyüyorsa KOBİ'lerimiz sayesinde olduğu görülüyor zaten. İhracatımız artıyorsa, ihracatımızın yüzde 60'ını KOBİ'lerimizin gerçekleştirildiğini biliyoruz."

 



Kosgeb Destekleri :