KAYSO Ocak ayı olağan meclis toplantısına meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2011 yılının ekonomik açıdan iyi bir yıl olduğunu, Kayseri açısından da olumlu seyreden 1 yıl olduğunu belirterek, 2012 yılında da aynı trendin devam ettirilmesini istedi. Hem Avrupa, hem de ABD ekonominin hala tam rayına oturmamış olmasının Türk ekonomisinde birkaç puanlık küçülmeye vesile olacağını bildiren Başkan Boydak, bu süreçte bir taraftan firmaların yenileşme ve markalaşma faaliyetlerini sürdürmesi, diğer taraftan da hem hizmetlere, hem turizme, hem de ticarete ağırlık verilmesi gerektiğinin çok önemli olduğunu söyledi. Bu yıla sarkan bir takım düzenlemeler olduğunu belirten  Başkan Boydak, şöyle dedi:

"Örneğin Türk Ticaret Kanunu ile ilgili seçimden önce bir takım düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme aşamalı olarak Temmuz ayından itibaren hayata geçecek. KAYSO olarak yapılan bu çalışmayı destekliyoruz. Neredeyse 50 yıl aradan sonra devrim niteliğinde bir ticaret kanununa kavuşuyoruz. Bu düzenleme iş dünyasının yeni trendlerine hizmet verebilen bir düzenleme. Burada bir geçiş dönemine ihtiyaç var. Birde gözden kaçan hususlar olmuş olabilir. Bu hususlarda süratle değerlendirilip düzeltilebilir."

Son dönemde Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun hayata geçmemesi ile ilgili çeşitli teşkilatlardan itirazlar gelmeye başladığını bildiren Başkan Boydak, şöyle dedi:

"Evet orada işadamlarını, şirket sahiplerini ya da yönetim kurulu başkanlarını ciddi anlamda sorumluluk altına sokacak düzenlemeler var. Ama bunlarla ilgili belki yasa yürürlüğe girmeden önce aynen torba yasada olduğu gibi bir düzenleme yapılabilir. Yasa yürürlüğe girdiği zaman bilançolardaki bazı borçlar ve alacaklar ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkabilir. Hükümetimizin yasalar devreye girmeden önce işadamlarımıza bilançolarını tekrar düzeltme olanağı vermesi çok yerinde bir karar olur. Geçen dönem bu yasanın yürürlüğe gireceğini algılayamayan arkadaşlarımız ya da bu konulara fazla aşina olmayan işadamlarımız olabilir. Yüzde 3’lük bir ilave vergi ödemek sureti ile herkes kayıtlarını düzeltme imkânına kavuşur. Bundan sonra yasanın uygulanması daha rahat olur düşüncesindeyiz."

Son olarak hükümetin teşvik konusunda bir çalışma yaptığını, yeni çalışma ile kafa karıştırmayan, herkes tarafından daha iyi algılanabilecek bir düzene geçileceğini açıklayan  Boydak, kendilerinin yatırım yapanların uzun vadede değil de kısa vadede teşvik edilmesi gerektiğinin ön şart olduğunu savunduklarını, bununda hükümet tarafından kabul edildiğini belirterek, aldıkları duyumlara göre herkes tarafından beğenilebilecek bir teşvik sisteminin yolda olduğunu ekledi.



OE(OE/İD)