Gülseli ÖZDEMİR -Ahmet YILDIRIM/İSTANBUL,   KalDer (Türkiey Kalite Derneği)'nin KA Araştırma şirketi ortak girişimiyle hazırlanan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME)'nin galası Ritz Carlton'da gerçekleştirildi. 6 yılda 81 ilde 240 binden fazla kişiye ulaşılarak yapılan araştırma sonucunda ödüle layık görülen firmalar ödüllendirildi. Gecenin sunuculuğunu spiker Melda Yücel yaptı. Geceye, Ekonomist ve Capital Dergileri Yayın Koordinatörü Rauf Ateş, Opet Genel Müdürü Cüneyt Avcı, THY Genel Müdürü Yardımcısı Asaf Bora, Ülker Yağ Grubu Genel Müdürü Şükrü Çin, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın, Toyota Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt ve iş dünyasından birçok üst düzey yönetici katıldı.


"KALİTE MÜŞTERİ BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAK VE HATTA BUNUN ÖTESİNE GEÇEBİLMEKTEDİR"


Galanın açılışında konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "Kalite'yi tanımlarken; "Kalite müşteri beklentilerini karşılamak ve hatta bunun ötesine geçebilmektedir" diyoruz. Hedefe satış yapan müşteri odaklı işletmeler bu akşam başarıyı kucaklayacaklar" dedi. KalDer Ulusal Kalite Ödülü ile iş dünyasının en prestijli ödül sürecini Türkiye'de 20 yıldır yürüttüklerini belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı titizliğimiz bu yıl ilki gerçekleşecek olan TMME ödül organizasyonunda da devam edecektir. Bu gala gecesinde bizi yüreklendiren ve bunun bir ödül formatına taşınmasında destek veren Capital Dergisi Sayın Genel Yönetmeni Rauf Ateş'e teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkürü ülkemize bu endeksin kazandırılmasında büyük emeği geçen ve sürdürülmesinde büyük özveri gösteren KA Araştırma Limited Şirketi kurucu Başkanı Sayın Bülent Kılıçarslan'a ediyorum. Bu konuda yine KalDer'de görev yürüten arkadaşlarımıza ve süreci uzun yıllardır destekleyen tüm yönetim kurullarına ve bu projeye katılımları ile var olmasını sağlayan ülkemizin değerli kuruluşlarına gösterdikleri inanç ve destekleri için minnettarız."


ÖDÜL ALAN ŞİRKETLER


Ölçümün yapıldığı 6 yıldan bu yana alanlarında birinci olan Türk Havayolları(THY), Turkcell, Ülker, Nokia ve Opet'e siyah heykelcik ödülü verildi. Türk Havayolları'nın "Havayolları" alanındaki ödülünü THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Ahmet Bora, Turkcell'in "GSM Hizmetleri" alanındaki ödülünü Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, Ülker'in "Margarin" alanındaki ödülünü Şükrü Çin, Nokia'nın "Cep telefonları"alanındaki ödülünü Türkiye İletişim Müdürü Eda Mutluer, Opet'in "Akaryakıt istasyonları" ödülünü Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca aldı. "Et ve Tavuk Ürünleri"nde Banvit'e, "Beyaz eşya"da Bosch'a, "Dondurma"da Golf'e, "Bireysel Bankacılık - Özel"de İş Bankası, "Zincir Market"te BİM'e, "Konserve, sos, salça"da Tamek'e, "Binek Otomobil"de Toyota'ya, "Tüp Gaz"da BP'ye, "Ambalajlı Su"da Erikli, "Bireysel Bankacılık-Kamu"da Ziraat Bankasına altın heykelcik, kendi sektörlerinde birinci olan firmalara da gümüş heykelcik ödülü verildi.


GO-AY(FOTOĞRAF)