Antalya Expo Center'da yapılan ve 4 gün süren fuarda Japonya'dan toptan satış market zinciri KOBE, süpermarket zinciri Mami Mart ile organik ürün sektöründe faaliyet gösteren Nanyo Trading Corporation firmasının yetkilileri alım heyeti olarak yer aldı. Nanyo Trading Corporation firmasının sahibi Yoko Satofuka, Japonya'da Türkiye'de kimyasal kullanılmadan üretilen kurutulmuş domates, incir, kayısı, üzüm ve fındık, fıstık gibi kuruyemiş ürünlerine ilginin arttığını söyledi. Özellikle Türkiye'nin incirlerini dünyanın hiçbir yerinde bulamadıklarını belirten Yoko Satofuka, daha önce bu tür ürünleri genellikle Arjantin'den satın aldıklarını, ancak bundan sonra Türkiye'ye ağırlık verileceğini söyledi. Japonya'da insanların sağlıklı gıda tüketimine yöneldiğini de anlatan Yoko Satofuka, Türklerin tercih sebebinin güvenilir üretim, Arjantin'den daha yakın olması ve geri dönüş noktasında daha hızlı ve ilgili davranmalarından kaynaklandığını ifade etti.

Türkiye'den iki yıldır Mami Mart süpermarket zinciri için zeytinyağı ve makarna alımı yaptıklarını belirten ihracat müdürü Tomohiro Hamanaka, bu ürün grubunda yüzde 5 olan Türk ürünlerinin oranının artırılacağını belirtti. Hamanaka, zeytinyağı ve makarna ithalatına meyve suyu, katı yağlar, baharat, zeytin çeşitlerini ekleyeceklerini kaydetti.

Toptan satış zincir mağazalarından KOBE Bussan'ın ihracat müdürü Mikiko Muroi ise Türkiye'den yıllık 177 konteyner makarna, zeytin, zeytinyağı, turşu, reçel ve salça ithalatı yaptıklarını, bu ürünlere peynir, kuruyemiş, çikolata ve bisküvi çeşitlerini de ekleyeceklerini açıkladı.