Almanya’da uçak sanayi alanında faaliyet gösteren Global Aviation Services Interior firmasının genel müdürü Zeydan Öncü’ye, Essen kentinin sembol yapılarından Philharmonie’de yılın en başarılı vizyon ve inovasyon, teknolojiyi en iyi kullanan firma ve destek şeref ödülü verildi.
 
 
Öncü ödülünü, Essen kentinde 19-23 Ekim tarihleri arasında Türk-Alman Kültür ve Turizm Derneği ve Markaimaj Medya işbirliğinde gerçekleştirilen İTTMesse Uluslararası Turizm ve Ticaret Fuarı'nda aldı. Essen Philharmonie’deki galada konuşan Öncü, firmasının uçak, helikopter gibi hava araçlarının iç dönüşümünü yapan tek firma olduğunu söyledi. Ödülü almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Öncü, "Almanya ve Avrupa'daki tüm negatif mesajlara rağmen, bizler ülkemizin ve devletimizin yanındayız, ülkemize sadece yatırım yapmıyor, ayrıca yatırımcı da getiriyoruz“ dedi.
 

Üç günlük fuarda, ilklere de imza atıldı. Yeni buluş olan elektrikle çalışan bir polis motosiklet tanıtıldı. Türkiye’de seri üretime geçilmesinin planlandığı motosikletin mucidi Nico Papakostas, bunu elektrikli bisiklet ve elektrikli hafif şehiriçi araçların takip edeceğini açıkladı. Etkinlikler çerçevesinde ekonomi, sanat, siyaset, moda, sağlık ve iş dünyasından birçok seçkin konuğun ödüle layık görüldüğü gala gecesinde Almanya’daki Türk girişimciler bir araya gelerek birbirleri ile tanışma imkanı buldu.