MAKÜ Sanayi İşbirliği Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi, Türkiye'de ilk defa genç girişimcileri artırmak ve destek vermek amacıyla tüm öğrencilere sertifikalı girişimcilik dersi veriliyor. Bunun yanında MAKÜ'den mezun olan öğrencilerin kendi işlerini kurmaları amacıyla MAKÜ Sanayi İşbirliği Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi ile KOSGEB arasında protokol imzalandı.



20 BİN ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİLİK DERSİ ALIYOR



Türkiye'de ilk defa bir üniversitede tüm öğrencilere sertifikalı girişimcilik dersi verildiğini belirten MAKÜ Sanayi İşbirliği Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Sarıtaş, şu anda 20 bine yakın öğrencinin tamamının 'sertifikalı girişimcilik' dersi aldığını söyledi.



İŞİNİ KURANA 30 BİN LİRA HİBE DESTEK



Dr. Sarıtaş, verdikleri girişimcilik sertifikası sayesinde, mezun olan öğrencilerin kendi işlerini kurmaları halinde, yapılan protokol gereği KOSGEB'ten 30 bin TL hibe destek alabildiğini vurguladı. Dr. Sarıtaş, "Merkez olarak her yıl ödüllü girişimcilik yarışması düzenliyoruz. Dereceye giren öğrencilerimize, KOSGEB destekli 45 bin, 40 bin ve 35 bin lira ödül veriliyor. Yarışmaya katılan her öğrenci kendi işini kurması durumunda 30 bin TL hibe destek alabiliyor. Bu yıl 165 öğrenci yarışmaya başvurdu ve ödüllerini aldı" diye konuştu.



MAKÜ olarak öğrencilerin yanı sıra, işadamları ve vatandaşlara da eğitim verdiklerini kaydeden Dr. Sarıtaş, şöyle devam etti:



"İş dünyasına yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda Antalya ve Burdur'da iş dünyasının ihtiyacına yönelik eğitimler düzenliyoruz. Antalya'da toplam 400 işadamına 12 farklı konuda eğitim verdik. Halka yönelik girişimcilik eğitimlerimiz de devam ediyor. Antalya, Burdur ve Kütahya'da da 400 kişiye girişimcilik eğitimi verdik." 



Kaynak :