Dünya halı pazarının büyük bir heyecanla beklediği Domotex Hannover 2019 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarı kapılarını açtı.

Fuarın ilk gününde yoğun ilgi gören Türkiye'den gelen halıcıların stantları ziyaretçilerin akınına uğradı. Fuarla ilgili değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan, ilk günde gördükleri ilginin gurur verici olduğunu söyledi. 

Türk halılarına ziyaretçi akını

 

106 bin 321 metrekare alandan oluşan Domotex Hannover 2019 Uluslararası Halı Ve Zemin Kaplama Fuarında Türkiye'den katılan halı firmaları 170 stant içinde toplam 23 bin 538 metrekare alana yerleşerek fuarın en büyük katılımcı ülke unvanını aldı.

Türkiye yıllardır katılımcı firma ve fuar alanında kapladığı yerle bu unvanı koruyor. Türkiye’den katılan toplam 170 firmanın 92’si yani yüzde 54’ü Gaziantep’ten katılırken Gaziantep’ten katılan firmaların stant büyüklüğü Türkiye için kullanılan alanın yüzde 71,5’ini oluşturdu. İlk günden itibaren yoğun ilgi gören fuarın 14 Ocak Pazartesi akşam son bulacağı, Gaziantepli halıcıların aynı gün özel bir uçakla Gaziantep’e döneceği öğrenildi.