Almanya’da Türkiye kökenli gıda firması BAKTAT, Suntat markasını kullanmaya başladı.

BAKLAN Kardeşler’in 1992 yılında vefat eden kardeşleri Muharrem Baklan’ın varisleri tarafından açılan davada, mahkeme BAKTAT markasının BAK kardeşler GmbH tarafından kullanılamayacağına karar vermişti.

BAKTAT, bu karar üzerine 2016 yılında Avrupa Birliği patent ofisinde tescil ettirdiği SUNTAT markasını kullanmaya başladı.

SUNTAT tarafından yapılan açıklamada “Bizi aile şirketi olarak destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Uzun yıllar önce BAKLAN kardeşler olarak çıktığımız yolculuğumuz her geçen gün güçlenerek devam ediyor. Çalışmalarımızda ve birlikteliğimizde asla değişiklik olmamıştır. Almanya’daki kanunların boşluğundan yararlanmak isteyen yeğenlerimizin başlattığı ve halen daha sürdürdükleri hırslı girişimleri gereksiz yere kargaşa doğurmuştur. Bu tür girişimlerle şirketimiz üzerinde şaibeli düşünceler oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu olaylar elbette ki bizleri de son derece üzmüştür. Şirket olarak Almanya’da marka adımızı değiştirdik, kalitemizi veya hizmetlerimizi kesinlikle değiştirmedik. Yolumuza her zamanki gibi devam ediyoruz. Biz gücümüzü bir isimden değil müşterilerimizden alıyoruz. Bize gösterilen güvene teşekkür ediyoruz” dedi.