Adana'da düzenlenen İnşaat Fuarı'na katılan İlhan Ersözlü, İstanbul'un finans merkezi olma yolunda ilerlediğini, sanayi merkezlerinin de Anadolu kentlerine kaymaya başladığını belirtti. Sanayinin gelişmesiyle birlikte fuarcılık mantığının da Anadolu'ya kaydığını belirten Ersözlü, "Anadolu'da düzenlenen fuarlar, İstanbul'u geçmiş durumda. Adana, Bursa, Konya, Diyarbakır, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Antalya, fuarların düzenlendiği ve ön plana çıkan şehirler arasında bulunuyor. Daha düne kadar çivi çakılmadığı söylenen Diyarbakır'da bu yıl biz, 12 fuar düzenleyeceğiz" dedi.

Türkiye'de iç ticaretin hızla büyüdüğünü, bu ticareti yönlendirecek fuarlara ihtiyacın hızla arttığını belirten Ersözlü şöyle konuştu:

ÜRETİM ANADOLU'YA KAYIYOR

"Üretim Anadolu'ya kaymaya başladı. İstanbul finans merkezi olarak ortaya çıkıyor. Anadolu'da, Adana, Konya, Kayseri, Gaziantep Eskişehir, Denizli, Manisa gibi kentler üretiyor. Büyük yatırımlar, aralarında doğu illerinin de olduğu kentlere doğru kayıyor. Anadolu'daki üretim arttıkça fuarcılık da büyüyor. Bu yıl Türkiye'de düzenlenecek 420 fuardan, 210'u Anadolu kentlerinde gerçekleştirilecek. Anadolu'da yatırımlar hızla artınca, bölgenin standartları yükseliyor, ekonomisi büyüyor. İnsanların refah düzeyi gelişiyor."

TÜRKİYE EN GÜVENLİ LİMAN

Avrupa'daki krizin etkisiyle fuarlarının da hızla önemlerini yitirmeye başladığını belirten Ersözlü şöyle devam etti:

"Avrupa'daki ekonomik çalkantılar, Arap Baharı fırtınası nedeniyle, Avrasya'da en güvenli liman şu anda Türkiye'dir. Böyle olunca Türkiye her sektörde olduğu gibi, fuarcılıkta da dikkatleri çeken bir hale geldi. İstanbul'da şu anda Alman, Fransız, İtalyan ve İngiliz fuar devleri peş peşe ofisler açıyorlar. Türkiye üzerinden Rusya ve Ortadoğu ülkelerine mal satmak isteyenler Türkiye'ye geliyor."


MK(BY/AAA) (FOTOĞRAF)