Çin ziyaretinin son durağı olan Shanghay'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çinli firmaların üst düzey yöneticileriyle kahvaltı toplantısında buluştu. Çinli yöneticileri Türkiye'de yatırıma davet eden Erdoğan, Çin'in yurt dışında yaptığı yatırımlarda Türkiye'den yeterince istifade edemediğini belirterek, şöyle dedi:

"Buraya gelmeden hemen önce, Türkiye'de yeni bir teşvik paketini uygulamaya koyduk. Bu teşvik paketiyle, ulusal yatırımları olduğu kadar, uluslararası yatırımları da güçlü şekilde destekliyoruz. Çinli yatırımcı dostlarımızın, bu teşviklerden istifade etmelerini, Türkiye'nin sunduğu fırsatlarından yararlanmalarını arzu ediyoruz. Türkiye'nin kapıları, Çinli yatırımcılar için ardına kadar açık olacaktır." 

Toplantıda Erdoğan'a eşlik eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çinli firma yöneticilerine Türkiye'deki yatırım avantajlarını anlattı. Çinli yatırımcıların Türkiye'ye neden yatırım yapmadığını anlayamadığını belirten Bakan Zafer Çağlayan, ülkenin en büyük şirketlerini komuta eden yöneticilerden kararlarını gözden geçirmelerini istedi ve "Türkiye'de yatırım yapan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Son 8 yılda 110 milyar dolar doğrudan yatırım alan Türkiye'den sizlerin de faydalanmasını istiyoruz" diye konuştu.

 


SK(GE/İD)