Hamburg'da 27.si düzenlenen dünyanın en büyük gemi yapım, makine ve yan sanayi fuarı SMM'ye, 19'u Türkiye Ekonomi Bakanlığının “Milli Katılım” çatısı altında olmak üzere, gemi inşa sanayinde faal çok sayıda Türk şirketi katıldı.

Sadece branş uzmanlarına açık olan ve üç gün sürecek olan( 6-9 Eylül) fuara 100 kadar ülkeden 2 bin yüz şirket katılıyor. Yunanistan, İran ve Malezya'nın ilk kez ülke standları ile katıldığı fuara 50 bin ziyaretçi bekleniyor.

"Dünyanın sayılı üreticileri arasındayız”

Fuar'a katılan Türk şirketi temsilcileri, Türkiye'nin 2010 yılında kurulan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GİSBİR), organizesiyle dünyanın dört bir köşesinde, gemi ve yat sektöründe düzenlenen uluslararası fuarlara katıldklarını ve bundan Türk şirketleri adına gurur duyduklarını söyledıler.

Türk gemi ve yat inşa sektörünün, gerek adet, gerekse tonaj olarak dünyanın belli başlı üreticileri arasında yer aldığı ifade eden yetkililer, sektörde faaliyet gösteren firmalarca işletilen tersanelerde kimyasal tankerler, dökme yük gemileri, genel kargo gemileri, mega yatlar başta olmak üzere çok çeşitlilik ve ölçekte gemi ve yat türleri inşa edildiğini kaydettiler.

Fuar'a katılmalarının gemi ve yat sektörünü dünyaya tanıtmak ve sektör ihracatını artırmak ve ülke ekonomisine hizmet etmek olduğunu belirtiller.