ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ardından yönünü yukarı çeviren dolar/TL 25 Mart'tan bu yana ilk kez 2.23 seviyesini aştı.

Fed faizleri belirgin bir süre daha sıfıra yakın seviyede tutacağını açıklamasına rağmen, artırımlar başladığında ise beklenenden daha hızlı yükseltebileceği işareti vermesi ardından dolar/TL yönünü yukarı çevirdi. Kararın ardından dolar/TL, bu sabah 2.2285 seviyesine kadar çıktı.

Yükselişini sürdüren dolar bankalararası piyasada 25 Mart'tan beri ilk kez 2,23 seviyesini aştı. Dolar en yüksek 2,2325 düzeyini gördü.

ALTIN SEKİZ AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Altın New York'ta, Fed'in faiz oranları için tahminlerini yükseltmesinin ardından son sekiz ayın en düşük seviyesine indi. Platin bu yılın en düşük seviyesini gördü.

Altın 2013 yılında, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya hazırlandığı yolundaki endişelerle, 12 yıl süren çıkışını durdurdu. Fed, varlık alımlarını bu yıl, dünkü ile birlikte, yedi kez düşürdü. 

Metal, ABD ekonomisindeki iyileşme işaretleri ile birlikte, bu yıl ilk kez çeyrek dönem bazında zarara doğru ilerliyor. Fiyatlardaki düşüş, altınının RSI göstergesinin geçen haftadan bu yana 30 seviyesinin altında kalmasına neden oldu.