Avrupa'nın 2'nci büyük beyaz eşya üreticisi Indesit Company, biri Manisa'daki soğutucu fabrikası olmak üzere dünya genelindeki 14 fabrikasında geçen yıl 13 milyon adedin üstünde beyaz eşya üretti. 2011 yılında 90 milyon Euro yatırım yaparak ürün gamının yüzde 60’ını yenileyen Indesit Company, bu çalışmaların sonunda 350 yeni ürün geliştirdi. 'Hotpoint' ve 'Indesit' markalarıyla Türkiye’de faaliyet gösteren şirket, Türkiye’de organik büyümeyi hedefliyor.

Antalya Beldibi'ndeki Rixos Sungate Hotel'de düzenlenen bayi toplantısında, Indesit Company Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever, Doğu Avrupa Ticari Operasyon Sorumlu Direktörü Michele Casamassima, Türkiye Ülke Müdürü Andrea Ojetti, Pazarlama Müdürü Marco Falaschetti, şirketin faaliyetlerini ve büyüme planlarını anlattı.

AVRUPA'NIN BÜYÜYEN GÜCÜ TÜRKİYE

Michele Casamassima, Türkiye’de önümüzdeki 5 yılda 2 kat büyüme hedeflediklerini söyledi. Bu organik büyüme için sadece pazarlama çalışmaları için 5 yılda 65 milyon euro yatırım yapacaklarını kaydeden Casamassima, "Batı Avrupa ekonomisinde yüzde 3.3’lük yavaşlama var. Doğu Avrupa’da ise yüzde 8.2'lik büyüme ve hızlanma var. Doğu Avrupa’daki bu artışın itici güçlerinden birisi Türkiye. Türkiye’de olmamızın bir sebebi gelişimdeki potansiyeli görüyor olmamızdır. Avrupa’da en büyük büyüme potansiyeline sahip ülke Türkiye. Bu büyümenin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Hatta Doğu Avrupa’daki yüzde 8.2’lik büyümenin 3’te 1’i sadece Türkiye’ye ait" diye konuştu.

1000 YENİ MAĞAZA AÇILACAK

Türkiye'de şu anda İndesit Hotpoint-Ariston olarak 900 bayileri bulunduğunu, pazar payını artırmak için organik bir büyüme gerçekleştireceklerini vurgulayan Andrea Ojetti ise 2012 sonuna kadar 162 yeni Hotpoint mağazası açacaklarını belirtti. Bunun, hemen hemen her 2 günde yeni bir mağaza açılması anlamına geldiğini vurgulayan Ojetti, "Bugünden 2016 yılı sonuna kadar 1000 yeni Hotpoint mağazası açarak, tüketicilere ulaştığımız satış noktası sayımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz. Yeni mağazalarda küçük ev aletlerinin satışı yapılacak ve yaklaşık 5 bin kişiye iş imkânı sunacağız. Fabrikamız, üretim kapasitemiz yeterli seviyede. Başka bir fabrika açmayı şu an düşünmüyoruz. Türkiye’de İndesit pazarı olarak yüzde 6’lık bir büyüme oldu. İndesit olarak Türkiye'de yüzde 15 büyümek istiyoruz" diye konuştu.