Dünyanın en büyük iş jeti üreticisi Bombardier Aerospace firması Atatürk Havalimanı’nda “Global 6000 modeli uçağını da özel olarak tanıttı..Bu iş jeti Singapur’dan İstanbul’a yakıt ikmali yapmadan bir depoyla direkt uçabiliyor. 5 yıldızlı otel konforundaki jetin kabininde ayrıca ayakta durabilen bir duş yer alıyor. Sekiz yolcuya üç mürettebatla hizmet verebilen jet alanında teknoloji harikası olarak nitelendiriliyor. Uçağa sahip olmak isteyen iş adamlarının 65 milyon doları gözden çıkarması gerekiyor.


20 YIL İÇİNDE BİN 185 İŞ JETİ


Bombardier İş Jetileri Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Satıştan Sorumlu Bölge Başkan Yardımcısı Khader Mattar, bölgede önümüzdeki 20 yıl içinde yaklaşık bin 185 iş jetinin teslimatının yapılacağının tahmin edildiğini belirtti. Airex 2012’de sınıfında lider Bombardier jetlerini Türkiye'de sergilemekten dolayı heyecan duyduklarını belirten Mattar, “Global 6000 jetimiz, uzun menzil, yüksek hız ve üstün konfor için tartışılmaz mükemmel bir seçimdir. Daha şimdiden dünyanın bir çok yerinden yüzlerce sipariş alıyoruz. Türk işadamlarının da bu marifetli jeti incelerken çok heyecanlandıklarını görüyoruz. Türkiye bizim için her zaman çok önemli bir pazar" dedi.


Mattar, Türkiye ve Ortadoğu’ya ise 648 milyar dolar tutarında 24 bin uçak teslimatı gerçekleştireceklerini de ifade etti.


KARAMEHMET’E 65 MİLYON DOLARLIK JET


İki yıl önce sipariş verilen ve bu yıl fuar sonrası uçağın hava taksi hizmeti de veren Çukurova Havacılık’a teslim edileceği de öğrenildi. Çukurova Havacılık işadamı Mehmet Emin Karamehmet’e ait. Global 6000 Fuarın iki pahalı iş jetinden biri.


MÇ(FOTOĞRAF)