Belenco İcra Kurulu Üyesi Ahmet Esen’le basın mensuplarına üretim tesislerini gezdiren Balenco Genel Müdürü Berk Kuter mutfak ve banyo tezgahlarıyla yer ve duvar döşemelerinde, mermer ve granitin yerini kuvars yüzey malzemelerinin aldığını vurguladı. 35 bin metrekare açık 15 bin metrekare kapalı alanda, 3 vardiya üretim yapıldığını anlatan Berk Kuter şunları söyledi:

"Belenco kuvars yüzeyler mikro organizmaların üremesine izin vermez. Hijyen sağlamak için üretiminde ağır kimyasallar kullanılmaz Trendlerle uyumlu, moda, zengin ürün çeşidi, sağlam, parça kopmasına ve çatlamaya karşı dayanıklı, yüksek çizilme ve aşınma dayanımına sahiptir. Doğal parlaklığa sahip, gözeneksiz, hijyenik, lekelenmeye dirençli, kimyasallara dayanıklıdır. Doğaya dosttur, özelliklerini yıllar boyunca korur. Firmamız tarafından üretilen kuvars yüzeyler 15 yıl garantili 330x165 ve 305x140 santimetre boyutlarında üretilmektedir."

Berk Kuter, 21- 24 Mart günlerinde İzmir’de düzenlenecek 18'inci Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılarak ürünlerini tanıtacaklarını da söyledi.