Hilton Kayseri Otelinde düzenlenen Sanayi Gecesine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda işadamı katıldı. Gecenin açılışını yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, 8'ncisini düzenledikleri gecede, reformların devamınını dilediklerini ve hükümetin kararlığından dolayı ileriye umutla baktıklarını söyledi. Boydak "İş hayatı ile demokratik kazanımların birbirine paralel olarak gittiğini söylemek mümkündür. Kayseri’de çalışmak ibadettir" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Ticaret Kanunun değiştiğini ticaret erbabının üzerinden 6 milyar Lira yük kalktığını belirterek, "Bir işadamı işe başlayınca muhakkak hapise uğrar. Buradan söylemek istiyorum tam 18 ayrı hapis cezası kalktı. Bu cezaların kalkmasında 365 oda ve borsa büyük çalışma yaptı. Meclisten ay birliğiyle çıkan ender yasalardan biri oldu" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin hedeflerine dinamizmi ile ulaştığına dikkati çekerek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, Erzurum’a 400 milyar verdiğini belirterek, Erciyes Dağı'na ne vereceğini sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’da Kayseri’deki barışık yapıyı görmekten mutlu olduğuna değinerek, "Kayseri İç Anadolunun lokomotif modellerden birisidir. Türkiye genelinde 24 stadın yapımını devam ettiriyoruz. Kayseri bu stadların yapımında rol model oldu. Rifat başkan bana pas attı. Bende bu pası görüyorum ve Kayseri’ye feda olsun diyorum. Belediyeciliği bu kadar iyi uygulayan bu şehrin her dediğine 'he dedik, tamam dedik.' Kayseri’nin bugün payına 2 Karadenizli bakan düştü. Erciyes Dağı'na 5 bin yatak sağlayan Erciyes master planının her yerinde her zaman olmaya hazırız" dedi.

Gümrük ve Ticaret bakanı Hayati Yazıcı’da Kayseri sanayi ve ticaret yaşantısından övgüyle söz ederek, cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketinde olmaktan onur duyduğunu belirtip, "Ahilik teşkilatının babası Ahi Evran, ticaret hayatinin 20 yılını Kayseri’de geçirmiştir. Ahilik tekilatı Anadolu’ya Kayseri’den yayılmıştır. Türkiye’yi dünya evine getirecek en önemli aktörlerinden biri sanayicilerimizdir. Türkiye ekonomik istikrar ile yatırımcılar nezdindeki itibarını artırmıştır. 2003 yılından 2011 yılı ağustos ayına kadar ülkemize 119.3 milyar dolar doğrudan yabancı yatırımı geldi. Ülkemizde yabancı yatırımları aynı dönemde yüzde 76’lık artışla 15.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldik. Güven ortamı tesis ettik. 2002’de Türkiye’nin uluslararası para fonu IMF’ye olan borcu 23.5 milyar dolardı. Şu anda ise borcumuz 1.3 milyar dolardır. Önümüzdeki nisan ayında bu borcun tamamını bitirmiş olacağız. Türkiye 55 bin ihracatcısıyla 236 ülke ve bölgeye ihracat yapmaktadır. 2013 yılı ülkemizin her açıdan daha da güçlendiği bir yıl olacaktır. Dünyada Türkiye kadar rahat ve kendine güvenen ülke sayısı çok azdır. 2013 de Türkiye’nin bir kez daha dünyayı şaşırtarak, beklentilerin üzerinde bir performansa ve büyüme rakamına ulaşacağına inanıyorum" diye konuştu.

SANAYİCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

Sanayi Gecesinde İSO verilerine göre ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu anketinde yer alan Kayserili firmalara, kurumlar vergisinde ve ihracatta başarılı firmalara da ödülleri verildi. Bu arada, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Kocasinan Belediye başkanı Bekir Yıldız, Akyapı, Asteksan, Avrasya, Betek, Elmacı, Ergül, Mekosan Ternaeben şirketlerinin yöneticilerine de özel ödül, Anadolu Finans Bankası'na da şilt verildi.

 

OE,DÖ (OE/RT)