Alman Demiryolları- Deutsche Bahn ile görüşmelerde istediğini alamayan Alman Makinistler Sendikası GDL, bugün  bir kez daha uyarı grevi yapacak. GDL tarafından yapılan grev çağrısı tüm Almanya genelinde saat 14:00'te başlayacak ve perşembe günü saat 04:00'e kadar sürecek. Son yapılan uyarı grevinde tren seferlerini 9 saat durduran makinistler, bu kez tam 14 saat grev yapacaklar.

Grevden yakın ve uzak yolcu taşımacılığının yanında yük taşımacılığı da büyük oranda etkilenecek. GDL Sendikası ilk kez mesai bitiminde greve giderek, Deutsche Bahn'ı sıkıştırma yoluna giderken, Deutsche Bahn ise, grevin etkisini azaltmak için ek seferler  düzenleyecek.

Nerelerde ek seferler konulduğu,  www.bahn.de adresinden öğrenilebilecek. Grev süresince Abellio, Eurobahn ya da  NordWestBahn gibi özel sektöre ait trenler, seferlerine normal devam edecek. Alman Makinistler Sendikası GDL, 37 bin dolayındaki makinist ve tüm demiryolları çalışanları için yüzde 5 zam istiyor. GDL'in talepleri arasında haftalık çalışma saatinin iki saat düşülerek 37 saate indirilmesi ve çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi de bulunuyor.

Alman Demiryolları (DB) ise, GDL Sendikasının taleplerini, GDL'in Demiryolu ve Ulaşım Sendikası (EKG) ile toplu sözleşme konusunda anlaşması durumunda değerlendirebileceğini belirtiyor. DB'nin şartı, toplu iş görüşmelerine sadece bir sendikanın katılması anlamına geldiği için, GDL bunu reddediyor ve grev hakkını kullanıyor.