Haczedilen taşınmazların satışını yapan Argetra adlı şirket tarafından yayınlanan 2014 yılı Ocak-Haziran raporuna göre, Almanya’da haczedilerek satılan emlakların sayısı 2013 yılının ilk 6 ayına oranla yüzde 1,4’lük bir düşüşle 23 bine geriledi. Hacizlerdeki düşüş Doğu Almanya’da görülürken, Batı Almanya’da ise yüzde 0,5 oranında artış gösterdi.

Şirketin raporunda, Almanya genelindeki 500 kadar idare mahkemesinde görülen haciz davalarına ait bilgiler değerlendirildi. Raporda, bu yılın sonuna kadar haczedilecek ve ya satılacak taşınmazların sayısının 2013 yılına oranla artabileceği kaydedildi. Argetra raporunda, son 8 yıldır düşen haciz vakalarının yeniden artışa geçebileceğinin altı çizildi.

Argetra şirketi yöneticisi Axel Mohr, bu yılın ilk 6 ayındaki hacizlerde zorla satılan Emlakların değerinin 3,6 milyar olduğu ve geçen yılın aynı dönemine oranla 29 milyon Euro artış gösterdiğini söyledi. Mohr, borç ödemelerinin yapılmaması nedeniyle haczedilen taşınmazların sayısının artabileceği uyarısını yaptı.