Bildirimde bulunmayan ailelere 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren çocuk parası ödenmeyecek.

Bu yeni uygulamayla çift ödemelerin ve yurt dışında yaşayanların haksız çocuk parası almalarının önüne geçilmiş olacak. Aile Kasalarına anne, baba ve çocukların vergi kimlik numaralarının yazılı olarak bildirilmesi gerekiyor.

Almanya'da doğan her çocuğa bir vergi kimlik numarası veriliyor. Vergi kimlik numaralarını bilmeyenler, maliyenin kendilerine gönderdiği vergi beyanı kararlarında veya maaş belgelerinde bu numaraları bulabilirler. Ayrıca Federal Merkezi Vergi Dairesi'nin [email protected] elektronik posta adresine mail yazarak ya da www.bzst.de adlı İnternet sitesinden başvurarak vergi kimlik numaralarını öğrenmek mümkün. Federal Merkezi Vergi Dairesi başvuran kişinin vergi kimlik numarasını adresine mektupla gönderiyor. İşlemler ortalama 6 hafta sürüyor.

Aile Kasaları 2016 yılı içinde de vergi kimlik numarası kayıt işlemlerini sürdürecek. Halihazırda çocuk parası alan ailelere yapılan ödemeler devam edecek. Ancak bu, ailelerin vergi kimlik numarası bildiriminde bulunma yükümlülüğünden istisna tutuldukları anlamına gelmiyor. Aile Kasaları bildirimde bulunmayan ailelerden 1 Ocak 2016 tarihinden sonra ödedikleri çocuk paralarını geri isteyebilecekler. 

Almanya'da her çocuk 18 yaşına kadar çocuk parası alabiliyor. Meslek eğitimi yapanlar veya üniversiteye gidenler 25 yaşına kadar çocuk parası almaya devam ediyorlar. Yine işsiz gençlere de 21 yaşına çocuk parası ödeniyor.

Çocuk parası miktarı birinci ve ikinci çocuk için 188 Euro, üçüncü çocuk için 194 Euro, dördüncü ve daha sonraki çocuklarda ise 219 Euro.