Alman medya grubu dfv Mediengruppe'nin haberine göre ECE Türkiye yönetimindeki Modern East AVM'ye yöneticilerinin Fethullah Gülen hareketi ile ilişkili oldukları gerekçesiyle bir süre önce kayyum atandı.

Kayyum atamasını doğrulayan ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, alışveriş merkezinin satılacağını ve gelirin devlet fonuna aktarılacağını söyledi. Hohlmann, "Her şey kurallar içinde ve çok profesyonel şekilde yönetildi. Bizim içim AVM'yi işletmeye devam etmenin bir anlamı kalmadı. Bu benzinsiz bir aracı kullanmaya benzer" dedi.

Türkiye, Almanya'dan sonra ECE'nin en büyük ikinci pazarı. Şirket, Türkiye'de 13 AVM yönetiyor ve Bursa'da yeni bir alışveriş merkezi inşa ediliyor. 

Mayıs ayında açılan dört katlı Modern East, 140 dükkâna ev sahipliği yapıyor.

ECE TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA


ECE'nin Türkiye iştirakinden yapılan basın duyurusunda kayyumun şirkete değil AVM yönetimine atandığı vurgusu yapıldı: 

"ECE Türkiye, Modern East Alışveriş Merkezi’nin sahibi değildir ve ECE Türkiye aleyhine hiçbir soruşturma gerçekleşmemiştir.

14 ülkede 199 Alışveriş Merkezi yöneten Alman ECE Grubu’nun Türkiye iştiraki ECE Türkiye, İstanbul Anadolu yakası, Ümraniye ilçesinde yer alan Modern East Alışveriş Merkezi’nin yönetim sözleşmesini, 21 Ekim 2016 tarihi itibari ile, alışveriş merkezinin sahibi olan şirketin kayyımlarca temsil edilen yeni yönetimi ile varılan karşılıklı anlaşma gereğince feshetmiştir.

Bu konuyla ilgili çıkan aksi haberlerin hiçbir dayanağının olmadığını bilgilerinize sunar, kamuoyuyla paylaşırız."

TMSF'DEN AÇIKLAMA

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yaptığı basın açıklaması ise şöyle:

"Bilindiği gibi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname ile TMSF kayyım olarak görevlendirilmiştir. Söz konusu haberlerde bahsi geçen şirket değil, o şirketin işletmesini yaptığı alışveriş merkezi TMSF'ye devredilmiştir. Alışveriş merkezi TMSF'ye devredilmeden önce, haberlerde adı geçen şirket ile AVM yetkilileri karşılıklı olarak sözleşmeyi feshetmişlerdir. TMSF kanunun kendisine verdiği görevler doğrultusunda, Türkiye ekonomisine hizmet etmeye, şirketlerin, çalışanlarının, tedarikçilerinin, müşterilerinin ve bütün paydaşların haklarını korumaya azami özen göstermektedir."