Uluslararası mali denetim ve danışmanlık firması olan PKF yetkilileri, İzmir’in önde gelen şirketlerine Frankfurt Borsası ile bilgilendirme yaptı. PKF’nin İzmir temsilciliğini yürüten Sun Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’in girişimleriyle Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Küçükbay Yağ Sanayi, Çakmaktepe ve Enda Enerji, Sun Tekstil, Üniteks, AKG Grup, Kılıç Deniz Ürünleri, Gürel Grubu gibi 20’ye yakın firma yöneticisi katıldı. Konuyla ilgili gazetecileri bilgilendiren Sıtkı Şükürer, Frankfurt Borsası Başkan Yardımcısı Susanne Plewan ile Almanya’nın en büyük aracı kurumu olan Kirschhoff Finansal Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Rainer Kirchhoff’un Almanya sermaye piyasaları ile ilgili bir sunum yaptığını aktardı.

"ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU"

Şükürer, dünyadaki resesyona rağmen Türkiye ekonomisindeki büyümenin sürmesinin Alman finans çevrelerinin dikkatini çektiğini belirterek “O nedenle dünyanın en eski borsalarından biri olan Frankfurt Borsası İzmir’de bir toplantı talep etti. Biz de Dünyanın kendi alanında en iyi 10 şirketi arasında yer alan uluslararası mali denetim ve müşavirlik firması olan PKF’nin İzmir Temsilcisi olarak bu toplantının organize edilmesini sağladık. Ege Bölgesi’nin önde gelen potansiyel firmalarının yöneticilerini de toplantıya davet ettik. Çok verimli bir toplantı oldu. Frankfurt Borsası temsilcileri ve Almanya’nın en büyük aracı kurumlarından Kirchhoff Ege Bölgesi’nde büyük bir potansiyel olduğunu biliyorlar. Egeli firmaların Frankfurt Borsası’nda halka arz edilmesi ve şirket tahvillerinin bu Borsa’da satışı için bilgi alışverişi yapıldı. Önümüzdeki dönemde Egeli firmaların alternatif, uzun vadeli finansa kavuşmaları için Frankfurt Borsası’ndan yararlanacaklarını düşünüyorum. Bu konuda bizde firmalara her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

ALMAN YETKİLİDEN DAVET

Egeli firmaların dünyanın en eski borsalarından biri olan Frankfurt Borsası’nda hisselerin halka arz edilmeleri ve tahvil ihracı için uygun bir zaman olduğunu ifade eden Kirchhoff Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Rainer Kirchhoff, borsalarının İMKB’den daha iyi performansı olduğunu kaydetti. Almanya’da yoğun bir şekilde Türk nüfusu olduğunu bu nedenle Türk firmalarını Frankfurt Borsaları’nda görmek istediklerini açıklayan Kirchhoff, şunları söyledi:

"Almanya’daki Türkler, Türkiyeli firmalara yatırım yapmak istiyorlar. Vergi kısıtlamalarının ortadan kaldırılması ile daha çok Türk firmasının Frankfurt Borsası’nda işlem yapacağını düşünüyoruz. Ege Bölgesi’nde hızlı büyüyen güçlü firmalar var. Biz Türkiye’de 2008 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Türk ekonomisi hızlı büyüyor. Heyecan verici bir Pazar. 50 -100 milyon Euro’nun üstünde cirosu olan ve güçlü büyüme stratejisi olan şirketler için Frankfurt Borsası’nda kote olmak çok uygun bir hedeftir. Biz Egeli firmalara bu konuda her türlü desteği verebiliriz."



BT(İÖ/SS)