Fulya Omaç / Çeşme

İKİ İZMİRLİ FİRMA ULUSLARARASI İSTANBUL BOATSHOW’DAN MUTLU DÖNÜYOR

Pendik Marinatürk City Port Marina' da UBM Türkiye Fuarcılık tarafından organize edilen 34. Uluslararası İstanbul Boatshow sona erdi. 23 Eylül’de start alan fuara Bavaria Yacht’ın Türkiye’deki tek temsilcisi olan Alaçatı merkezli Gena Yacht 13 tekneyle katıldı. Leopard, Elan ve  Austim Parker teknelerinin Türkiye temsilcisi olan İzmir merkezli Solo Deniz de fuarda 4 tekneyle deniz tutkunlarını ağırladı. Misafirlerini VIP stantlarında ağırlayan İzmirli iki firma fuarın en çok ilgi gören firmaları arasındaydı.  
İLK ÜÇ GÜNDE 96 MİLYON LİRALIK SATIŞ GERÇEKLEŞTİ

Boyları 3 metre ile 40 metre arasında değişen 380 mega yat, 60 sürat teknesi, motor yat, yelkenli ve katamanların sergilendiği fuarda tekne tutkunları beğendikleri modelleri deniz üzerinde test etme imkanı bulurken, karada ise çeşitli tekne donanımları, tekne malzemeleri ve aksesuarlarını yakından görüp inceleme fırsatı yakaladı. Türkiye’de deniz üzerinde düzenlenen tek boatshow olan fuarda teknelerin 30’dan fazlası ilk kez görücüye çıktı. Fuarın ilk gününde fiyatları 12 bin ile 1 milyon 250 bin Euro arasında değişen 17 tekne satıldı. Fuarın ilk üç gününde ise 96 milyon lira değerinde tekne satışı gerçekleşti.


ARZU EDEN MÜŞTERİMİZİ NİCE’A DENEME SEYRİNE GÖTÜRÜYORUZ

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ile birlikte 2007 yılında Solo Deniz’i kuran firma ortağı Özlem Akdurak, fuara beşinci kez katıldıklarını belirterek, “Burada üç tane Elan, bir tane de Austim Parker teknesi sergileyebildik. Katamaran teknemiz Leopard’ın bütün içi yenilendi. Ama buradaki fuarın Cannes Boatshow ile peş peşe olması nedeniyle yeni  Leopard’ımızı buraya yetiştiremedik maalesef. Ama geçen yıllarda ikişer tekne sergilediğimiz için zaten piyasa Leopard’ın kalitesini biliyor. Biz fuarda katalog üzerinden gösterdik, arzu eden müşterilerimizi Nice’a deneme seyrine götürüyoruz. Oraya gidildiğinde bütün tekneleri görme fırsatları da oluyor, daha kolay karar verebiliyorlar. Fiyat aralığı olarak yelkende Elan tekneleri 120 - 400 bin Euro arasında, motoryatlar ise 550 bin Euro’dan 2,5 milyon Euro’ya kadar gidiyor. Aynı şekilde Leopard’da da 500 bin - 1,5 milyon Euro arasında değişen bir fiyat yelpazesi var’ diye konuştu.


MERKEZ ALAÇATI’DA, İSTANBUL, BODRUM VE MARMARİS’TE ŞUBELERİ VAR

Bavaria Yacht’ın Türkiye’deki tek temsilcisi Gena Yacht sahiplerinden Gül Gümüş, Bavaria’nın bu yıl yelpazesine yeni ürünler de eklediğini söyledi. Pendik’teki İstanbul Boatshow’un, bu ürünleri tanıtmak için Türkiye’de yapılan deniz üzerindeki ilk fuarın olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bavaria kendi klasında çok tutulan, çok sevilen bir marka. Biz iyi bir temsilci olduğumuzdan bunu daha da pekiştirdik. Bu yıl fuarımız çok iyi geçti. Bütün diğer firmalar da aynı görüşte. Merkezimiz Alaçatı’da. İstanbul’da, Turgutreis D Marin’de, Marmaris Netsel’de birer ofisimiz var. Buralarda hem satış öncesi, hem satış sonrası hizmet veriyoruz. 2015’de Göcek’te de bir ofis açıyoruz.”

SÖZLEŞMELER ALAÇATI’DA


Gena Yacht’ın kurucusu Taner Gümüş ise bu fuara her yıl katıldıklarını, bu yıl 13 tekne sergilediklerini belirterek, Rusya, Bulgaristan ve Karadağ’dan müşterileri de ağırladıklarını vurguladı. Taner Gümüş, “Bizde 9 metreden 17 metreye, 70 bin Euro’dan 1 milyon Euro’ya kadar boyuna, markasına, modeline göre farklı ürünlerimiz var. Hava muhalefeti fuarın kalabalık olmasını engelledi ama iyi oldu, çünkü hep hedef kitle geldi. Yani gereksiz yere herkesle ilgilenmekten kurtulduk. Satışlarımız da gayet güzel geçti. Fuarda da sözleşme imzaladıklarımız oldu. Bir şansımız da bir hafta sonra bayramın olması oldu. Müşteri kitlemiz de bayram tatilinde zaten Alaçatı’ya geliyorlar. Bol bol randevu aldık. Bayramda fulltime çalışacağız. Sözleşme imzalamaya ve deneme seyri yapmaya Alaçatı’ya gelecekler. İzmir merkezli olmanın böyle bir avantajı da var” dedi.