Açılışlarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen gelen ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Bölge Müdürü Zeki Sarıavcı ile birlikte Erzurum Gazetecileri Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. 'Çay' denilince üreten Rize kadar, tüketen Erzurum'un da akla geldiğini kaydeden İmdat Sütlüoğlu, Dünyada sıcak bölgelerde çay üretimi yapıldığını, bu yüzden 35- 40 çeşit zararlı ile mücadele etdilmek zorunda kalındığını belirterek şunları söyledi:

"Bizim çayımız dünyada üzerine kar düşen tek çaydır. Kar düşen çay ne demektir? 'Haşere olmayan çay' demektir. İklim şartlarından dolayı bizde haşere zehiri kullanılmaz. Toplanmasında, paketlenmesinde suyla temas etmez. Bahsettiğimiz kanserojen maddeler doğumlarda zeka geriliğine, kısırlığa, erken doğumlara, damar, böbrek hastalıklarına neden olmaktadır. Yabancı ve kaçak çaylarda zararlı kimyasallar ve boyalar da mevcuttur. Bizim çayımızda ise hiçbir katkı maddesi yoktur. En kaliteli, leziz, doğal, sağlıklı çay bizdedir. Halkımıza çocuklarının sağlıklarını riske etmemeleri gerektiğini söylüyoruz."

'ÇAYKUR ÜRÜNLERİ TAKLİT EDİLİYOR'

Çaykur ürünlerinin birebir taklit edildiğini ve bu konuda halkı uyarmak istediğini vurgulayan Sütlüoğlu şöyle konuştu:

"Bayilerimiz dışında başkalarının getirdiği çayları almasınlar. Bakınız önümüzde iki paket çay duruyor. Dışarıdan bakılınca farkını anlayamazsınız. Soldaki taklit, sağdaki Çaykur'un çayı. Diğeri kalitesiz, çok kötü ve sağlığa zararlı kaçak çay. Halkımızın sağlığını ciddi manada bu çaylarla tehdit ediyorlar."

ORGANİK ÇAY 6 BİN TONA ÇIKARILACAK

Organik çay üretimini iki yılda 6 bin tona çıkaracaklarını, yeşil çayın ilgi görmesinden sonra buzlu çay ve sağlık çayları da üretmeye başlayacaklarını anlatan İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR'u dünya markası yapmak istediklerini söyledi. ABD, Rusya, Çin, Avusturya, Singapur, Kore gibi ülkelere yılda ortalama 3 bin ton çay ihraç ettiklerini ifade eden Sütlüoğlu, hedeflerinin 2023'te 50 bin ton ihracat olduğunu belirtti.

 

B(KS/COŞ)