Avrupa Birliği eğitim ve gençlik projesi 'Erasmus' bünyesinde Malatya'dan çeşitli liselerden 20 kız öğrenci Münih'e geldi. Kız öğrencilerle burada 'Üç beş kişi' adlı sivil inisiyatifi yakından ilgilendi. Bazı organizasyon eksikliklerini nedeniyle Münih'te gençleri ağırlayan 'Üç beş kişi' sözcüsü Levent Ekiz "Bu tür Avrupa projelerinin organizasyonlarında daha titiz çalışılması gerekmektedir. Biz grup olarak bu pırıl pırıl gençlerimize burada sahip çıktık, tüm konaklama, yiyecek içecek ve eğitim gezileri konularında kendilerine yardımcı olduk" dedi.

Malatya Konak Meslek Teknik Anadolu Lisesi, Kuluncak Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Yakınkent Sadiye Ünsalan Meslek Teknik Anadolu Lisesi 'Çocuk gelişimi ve eğitimi' bölümü öğrencilerinden oluşan gruba öğretmenler Abdulkadir Çolak, Öztürk Şahin ve Behçet Çiftçi eşlik ediyor. Avusturya'nın Salzburg kentine de günlük gezi yapan öğrenciler, Münih'te kalacağı 14 gün boyunca kentteki eğitim kurumları ziyaret edip incelemelerde bulunacak.  Öğrenciler Münih'teki müzeleri ve  Dachau Nazi Toplama Kampını gezecek.

Proje kapsamında Münih'te bulunan öğrenciler, yeni bilgiler edinmekten ve ufuklarını genişletmekten oldukça mutlu olduklarını söylerken 'Üç beş kişi' üyelerine de kendilerine gösterilen yakın ilgi dolayısıyla teşekkür ettiler.