Dünyanın hemen her ülkesinden burslandırdığı öğrencilere Türkiye’de eğitim alma fırsatı sunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), öğrencilerin motivasyonu için büyük bir organizasyona imza atıyor.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası turnuvasının bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından oluşturulan 203 takımın yarıştığı 1’inci organizasyonda, şampiyon takım Türkmenistan olmuştu. Finalde karşılaşan Türkmenistan ve Afganistan takımlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti.



Tüm uluslararası öğrenciler katılabilecek


2015 yılında yapılan turnuvanın yoğun ilgi görmesinin ardından bu yıl da aynı turnuvayı gerçekleştirmeyi planlayan YTB, turnuva için hazırlıklarını tamamlayarak başvuruları almaya başladı. 29 Şubat 2016 tarihi itibariyle başvuruların alınacağı turnuvaya katılmak isteyen takımların, 11 Mart 2016 tarihine kadar takım adı, kaptan ismi ve oyuncu listelerini YTB’ye ulaştırmaları gerekiyor. Türkiye Burslusu öğrencilerin yanı sıra kendi imkanlarıyla Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin de takımlara dahil olabileceği turnuvada takımlar 7 asıl, 3 yedek oyuncu ile mücadele edecekler. Takımlar isterlerse yedek oyuncu kadrosu olmadan da turnuvaya katılabilecekler. Turnuvada Türkiye’yi temsil eden her hangi bir takım yer almayacak.

Finaller 15 Mayıs’ta

Her ülkenin kendi oyuncusunu oynatabileceği turnuvanın grup maçları katılım sayısına göre belirlenen şehirlerde gerçekleştirilecek. Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak grup eleme maçları tek maç sistemine göre oynanacak. Grup maçlarının oynandığı her şehirden iki takımın finallere katılma hakkı sağlayacağı turnuvanın finalleri 15-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında oynanacak. Şampiyon takıma madalya, kupa ve oyunculara tablet bilgisayar verilecek olan turnuvaya başvuracak takımlar, doldurdukları formları [email protected] adresine elektronik posta yoluyla gönderebilecekler.

Başvuru formunu indirmek için:  http://www.ytb.gov.tr/haber_detay.php?detay=4962