Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan üniversite öğrencisi Serçin Şahin, Almanya'ya yeni gelmiş ve almanca kurslarına yeni başlamış, veya başlamak üzere olan Türkiye kökenli bayanlarla röportaj yapmak için katılımcılar arıyor.

DOKTORA TEZİ RÖPORTAJI İÇİŅ KATILIMCI ARANIYOR!

Değerli katılımcı Adayları,
 

evlilik göçü ile Almanya’ya yeni gelmiş ve almanca kurslarına henüz başlamış olan Türkiye kökenli Bayanların kültürleşme (akültürasyon) ve benzeri uyum (entegrasyon) yönelimleri hakkında Doktora Tezi çalışmam kapsamında röportaj yapabileceğim adaylar arıyorum.
 

Evlilik yolu ile gerçekleştirmiş olduğunuz göç ile ilgili geçirdiğiniz süreçteki deneyimleriniz ve bilgileriniz hakkında, örneğin yeni ülkede ki yaşam koşullarını nasıl değerlendiriyorsunuz, gibi konular ile ilgili sizinle bir söyleşi yapmak istiyorum. Bu sözlü röportaj yaklaşık altı ay sonra tekrar yapılacaktır. Her bir röportaj için yaklaşık olarak en fazla altmış ila doksan dakika gibi bir süre öngörülmektedir. 
Amacımız uyum sürecini destekleyen veya engelleyen faktörleri bilimsel bazda araştırmak olmakla beraber bu tür empirik tanılara da katkı da bulunmak.

 

Katılımınız da verdiğiniz şahsi bilgileriniz kesinlikle hiç bir yer de yayımlanmayacağı gibi, sadece doktora tezim ile ilgili çalışmam da kullanılacak. Ayrıca isim ve yer bilgileri sizin menfatiniz doğrultusunda değiştirilerek  kullanılacaktır.
 

Bu konu da hukuki güvenceniz için size yazılı ve imzalı bir sözleşme sunucağım.
 

Dilediğiniz takdirde araştırma sonuçları size taktim edilecektir. Bu söyleşi vasıtası ile ayrıca  Almanya’da ki  entegrasyon süreci ile ilğili uzman danışmanlık elde etme şansına da sahip olacaksınız. İlgilenen bireylerin benimle aşağıdaki mail adresim den veya telefon numarasından bana ulaşmaları önemle rica olunur!
 

İlginiz ve başvurunuz için size  şimdiden çok teşekkür ederim!
 

Serçin Şahin          
E-Mail: [email protected]        

Telefon: 0172 52 90 566      

Im Rahmen meiner Doktorarbeit werden türkeistämmige Heiratsmigrantinnen, die durch die Eheschließung nach Deutschland migriert sind und sich zwischen 1 Jahr max. 5 Jahren in Deutschland aufhalten sowie sich derzeit in den Deutsch-und Integrationskursen befinden, für die Durchführung von Interviews dringend gesucht!!


Liebe Teilnehmerin,

auf der Grundlage Ihrer persönlichen Erfahrungen mit dem Einwanderungsprozess durch Ihre Eheschließung, möchte ich Sie um Ihre Mithilfe und Unterstützung bitten. Ich möchte über die Lebensbedingungen Ihrer Eingewöhnung in Ihrer neuen Heimat Deutschland Erkenntnisse gewinnen, wie der Integrationsprozess bestmöglich optimiert werden kann.

Dazu möchte ich Sie bitten, mir Ihre persönlichen Lebenserfahrungen im Prozess der Einwanderung im neuen Land zu erzählen 

Ihre Teilnahme an der Erst-und Zweitbefragung ist freiwillig und Ihre Daten werden anonymisiert und vertraulich behandelt und nur zum Zweck der beabsichtigten Doktorarbeit verwendet! 

Zudem haben Sie auf Anfrage die Möglichkeit, die Untersuchungsergebnisse der Doktorarbeit zu erhalten. Vor allem aber möchte ich Sie ermutigen, mit Ihren Erfahrungen einen Beitrag zur Verbesserung der Integration von türkeistämmigen Migrantinnen in Deutschland zu leisten 

Vielen Dank für die Unterstützung meiner Forschungen. 

Doktorandin: Serçin Şahin, M.A        

E-Mail: [email protected]  

Telefon: 0172 52 90 566