24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı öncesinde görev bölgelerinde son yıllarını çalışan ve eğitim yılı sonunda Türkiye'ye dönecek olan 15 öğretmene hizmetlerinden ötürü teşekkür plaketleri verildi.

Öğretmenlerin, veli derneklerinin ve diğer davetli misafirlarin yoğun katılımıyla gerçekleşen kutlama programında konuşma yapan Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, Öğretmenlerin, gençliğinin iyi yetiştirilmesi sorumluluğunu omuzlarınızda taşımak gibi zor ama bir o kadar onurlu görevi yüklendiğini ifade ederek, "Köklü tarihe ve zengin kültüre sahip ülkemizin yarınları, sizlerin buradaki çabalarınızla da şekillenmektedir. Burada Türkçemizi ve kültürümüzü öğrettiğiniz öğrencilerimiz, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkılar yapacak potansiyeldedir. Sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.



İki yüze yakın öğretmen ve davetli konuğun katıldığı öğretmenler günü kutlama programında konuşma yapan Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, katılımcılara teşriflerinden ötürü teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik payesinin verildiği bu gün münasebetiyle öğretmen arkadaşlarımızı ve siz değerli konuklarımızı bu nezih kutlama programında bir araya getirdik. 



İlk emri " Oku" olan kadim medeniyetimizin Almanya'daki mensuplarının çocuklarına eğitim veren siz değerli öğretmenlerimize ve kıymetli katkı ve mesaileriyle bizlere destek veren siz değerli okul aile birlikleri yöneticilerine milletimizin büyük bir şükran borcu vardır. Sizler, barış ve refah dolu dünya ailesi idealine en nitelikli bir şekilde katkı sunan bu büyük kültürümüzün, bu necip uygarlığımızın yeniden neşvüneması ve inşası için yılmadan çalışıyorsunuz. Derin ve tarihi köklere sahip olan Türk – Alman dostluğuna ve yüksek faydasına hizmet ediyorsunuz. Sizlere müteşekkiriz. Yılmadan, yorulmadan bu kutsal vazifemizi eda etmeye el ele vererek devam edeceğiz. Gayemiz Almanya'nın geleceğinde bilimden, ticarete; sanattan kültüre kadar her alanda Türk çocuk ve gençlerinin en nitelikli pozisyonlara gelmesi maharetiyle Türk –Alman dostluk ve işbirliğinin artırılmasıdır"
dedi.



"Öğretmenlerle okul aile birlikleri el ele vererek çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alması, daha isabetli meslekleri seçmesi mümkün olacaktır. Bu itibarla düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programı birbirimizi tanımamıza, işbirliği yapmamıza ve ortak projeksiyonlar oluşturmamıza ve tabi ki beraberce eğlenmemize vesile olmuştur. Bu yüzden Ataşeliğimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" diyen TOABF Başkanı Kemal Ülker'in konuşmasının ardından Mannheim Bölge Başkanı Oğuz Yücel ve gönüllü müzik öğretmeni Kadir Uzunpınarlı tarafından organize edilen müzikli eğlence bölümüne geçildi.

Öğretmenler ve katılımcı misafirlerinde söylediği şarkı ve türkülerin ardından hatıra fotoğrafları çekildi.