Çok sayıda ülkeden lise ve üniversite öğrencilerinin düzenleyip katıldığı ; Birleşmiş Milletler Toplantılarının simülasyonu  olarak Kiel’de gerçekleşen ve ortak dili Almanca olarak düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na (MUN) ,İzmir TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi’nden  13 kişilik bir öğretmen/öğrenci delegasyonu katıldı.

Yaklaşık 430 kişinin katıldığı Avrupa’nın önemli gençlik projelerinden biri olan olan konferans bu yıl , ‘70 Jahre Menschenrechte’ –  ‘70 yıldır İnsan hakları’ konu başlığıyla düzenlendi.

Kiel’de gerçekleşen programda çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler, üye ülkelerin diplomatları  rolüne bürünerek ya da  bir Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi olarak dünya sorunlarına ve politikasına katkı sağlamak için simultane çalışmalar yaptılar. TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri ise bu yıl konferansa Jameika, Kanada, Gürcistan ve Fas temsilcisi olarak katıldı.

4 farklı komitede okullarını  temsil eden TAKEV öğrencileri, ‘Örgütlü Sivil Toplum Kuruluşları Güçlendirme’, ‘Dijital Çağda Gizlilik Hakların Korunması’ ve ‘Birleşmiş Milletlerin Çevre Programını Desteklemek’ konu başlıkları altında sunum yapıp tartışma platformu oluşturdular.

Öğrenciler dil kazanımlarını pekiştirmelerinin yanı sıra entelektüel birikimlerini de ortaya koyma şansı buldular.