Emre Çam / İngiltere

"ülkemizin gidişatından büyük kaygı duyduğumuzu belirtmek isteriz" başlıklı türkçe ve ingilizce basın açıklaması ve taşınan dövizlerle Başbakan Erdoğan'a "Bu duruma son ver" çağrısı yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi."Gezi Parkı ile başlayan ve ülkenin tamamına yayılan, baskıcı rejime karşı protestolarda yaşanılanlar, hükümetin keyfi ve gereksiz çıkardığı yasaklar çekilmez hale gelmiştir.

Yine, hükümetin dünyanın her yanında özgürce yaşayan kadın ve erkeğin aynı evde olma durumuna müdahalesi, içi boş olan ve üstelik etnik kökenleri birbirine daha çok kırdırmayı hedefleyen "demokrasi paketi" bir aldatmacadır.

Ayakkabı kutularına sığmayan milyon dolarlar, sıfırlaya sıfırlaya bitmek bilmeyen milyar dolarlar, hükümet bakanlarının ve hatta başbakanın yolsuzluk davasında ismi olması ve tapeleri çıkması, yolsuzluk iddialarını örtbas etmek için Twitter’ın yasaklanması tasadüfi değildir.

Ekmek almaya giden 15 yaşındaki bir çocuğun öldürülüp Başbakan tarafından "terörist" ilan edilmesi, yandaş medyanın yalan haberleri, Cumhurbaşkanı’nın vurdumduymazlığı, Başbakan’ın sadece kendisine oy verenleri yurttaşı olarak görmesi ve kendisine oy vermeyen halkına karşı otoriter, baskıcı ve de anlayışsız davranması bizi derinden üzmektedir.


Bu duruma dur demek için, özgürlüğümüz için, Erdoğan tarafından katledilen demokrasimizi kurtarmak için, Leeds Üniversitesi önünde AKP Hükümetini yaptığımız pankartlı eylemle protesto ettiğimizi belirtmek isteriz."