Sonraki yılllarda da yapılacak olan SBS sınavı maharetiyle öğretmenlerin öğrencilerinin öğrenme düzeyleri ve performansları ölçümlenebilecek.

"Türkçe" ve "Türk Kültürü" derslerindeki konu ve içeriklerden sorulan 20 soru üzerinden yapılan SBS sınavı her yıl tekrarlanacağı gibi önümüzdeki yıl elde edilecek sonuçlar üzerinden de öğretmenlerin öğrencilerine sundukları eğitim muhteva, yöntem, metod ve teknikleri de rehabilite edilerek nitelikleştirilecek.

13 bölgedeki 600 dolayındaki okulların 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıflara devam eden 7 bin civarındaki öğrencinin katıldığı SBS sınavının ölçüm geri dönüşü 100 üzerinden 69.57 olarak gerçekleşti.

AMACIMIZ EĞİTİM SEVİYESİNİ EN ÇAĞDAŞ DÜZEYE ÇIKARMAK

Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, yurtdışında ve özellikle Almanya genelinde ilk kez uygulanan SBS sınavı ve sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Amacımız çocuklarımıza en nitelikli ve verimli eğitim vermek ve sunduğumuz eğitim hizmetinin bilimsel ölçümlemelerini yaparak geleceğe dönük vizyon ve programlarımızı en üst kaliteye ve en çağdaş düzeye çıkarmaktır. SBS sınavında ve hazırlık sürecinde görev alan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyor, 69,57 gibi başarılı bir ortalamayı yakalayan öğrencilerimizi kutluyorum. Bundan sonraki hedefimiz Türk çocuklarının başta bizim verdiğimiz dersler olmak üzere her ders ve eğitimsel - sosyal etkinliklerde en başarılı, örnek öğrenciler haline gelmeleridir." dedi.