Danimarka dışındaki ülkelerde tatilini geçirenler araçlarıyla ülkeye dönüşte otobanlarda uzun kuyruklar oluşturdular.

Polis, okul yollarında sıkı trafik kontrollerine başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubesi, okullar ve çevresindeki yollarda trafik kontrollerinin yaklaşık bir ay devam edeceğini belirterek, çocuğunu okula bırakan velilere işe yetişme telaşı içinde aşırı sürat yapmamaları, çocuklarına araçta kemer takmayı unutmamaları çağrısında bulundu.


Virum şehrindeki Fuglesangsgaard okulunda öğrenciler ve veliler sabah saat 08.00'de okulun avlusunda toplandılar. Öğrenciler özledikleri öğretmenlere dakikalarca sarılarak hasret giderdiler. Öğrencilere yeni eğitim yılında başarılar dileyen Okul Müdürü Sören Güllich, eğitime yeni başlayan ve başka okullardan nakli yapılan öğrencilere, yeni göreve başlayan öğretmenlere “hoş geldiniz” dedi. Okulun ilk gününde 7 ve 14 yaşını dolduran iki öğrenci için de hep birlikte 7 ve 14 kez hurra (çok yaşa) çekildi. Müdür Sören Güllich konuşmasında “1960 yılından beri okulumuzun sayısında ilk kez rekor kırdık. Şu anda okuldaki öğrenci sayımız 640'a ulaştı. Öğle saatlerinde başlayacak hazırlık sınıfları ile birlikte 720 olacak" dedi.

 

Eğitim bakanlığı temel eğitim okullarına giden öğrencilerin yüzde 85'inin devlet okullarına, yüzde 12'sinin özel okullara gittiğini açıkladı. Devlet Okullarına giden öğrenci sayısı 718 bin 835, özel okullara giden öğrenci sayısı ise 95 bin 900 olarak açıklandı. Temel Eğitim Okullarına giden yabancı asıllı öğrenci sayısı ise, 74 bin 395 olarak bildirildi.