Çocuklara armağan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocukların bayramı olduğu ve çocuklara Atatürk'ten hediye olduğunu hatırlatan TöDer Başkanı Bilge Yörenç, açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Sevgili Çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun! Sevgili Çocuklar! Bugün en önemli ve en anlamlı milli bayramlarımızdan birini kutluyoruz. 23 Nisan 1920 de Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi açıldı. Daha önce tek kişinin emri ile yönetilen ülkemiz, halkın kendi kendisini yönetme sistemine, yani demokrasiye geçmiştir. Bütün cihan ve dünya bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir, var oluşudur. Atatürk 23 Nisan 1929 Atatürk bugünü çocuk bayramı olarak siz çocuklara armağan etti. Dünyada çocuklara bayram hediye edip onları sevindiren, onlara olan güvenini ve beklentilerini böyle özel bir armağanla gösteren tek devlet adamı Atatürk’tür. Atatürk siz çocuklara yönelik düşüncelerinde çocuk sevgisini insan sevgisi için bir ihtiyaç olarak tanımlamıştır. Sizler için 'Çocuklar geleceğindir; çocuklar geleceği yapacak adamlardır' diyen Atatürk; sizlerin en iyi şekilde eğitim görmenizi istemiş ve her türlü kötülüklerden korunmanız gerektiğini vurgulamıştır”

Birlikte kutlayalım

Çocuklar için özel bir gün olduğunu anımsatan TöDer Başkanı Yörenç, “Anne ve babalarınız içinde iyi eğitim olanakları getirmiş, sizleri yetiştirecek anne ve babaların da aydınlatılmaları için çalışmalar başlatmıştır. 'Aileler aydınlansınlar ki çocuklarını bu millete ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı bireyler olarak yetiştirebilsinler' demiştir. Büyük önder Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını siz çocuklara armağan ederken, sizlere olan sevgisini, sizlere duyduğu güveni dile getirmiş ve sizleri cumhuriyetimizin bekçileri olarak görmüştür. Bu yıl bayramımızın 99. yılını hep birlikle oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek neşeyle kutlayacağız. Hepinizi 27 Nisan Saat 14: 00 Hospitalstr. 111 deki bayram etkinliğimize bekliyoruz. Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir! Sevgili çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun” ifadesinde bulundu.

Emine SONUGÜR / HAMBURG