Hamburg Başkonsolosluğu August Strasse 2 adresinde bulunan rezidansta düzenlenen ödül törenine Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, eşi Ayşen Ak, Hamburg ve Çevresinde görevlerini sürdüren veli derneği temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin aile üyeleri katıldı.

Diğer öğrencilere örnek göstermek

Berlin Büyükelçiliği'nin uygun gördüğü ve görev bölgesinde başarılı öğrencilerin yetişmesinin sevindirici olduğunu belirten Fatih Ak ‘Almanya’da başkonsolosluklarımızın bulunduğu bölgelerde Lise öğrencileri arasında yüksek notla mezun olan iki öğrencimizi her yıl ödüllendiriyoruz. Öğrenciler arasında iki öğrencimiz bu ödüle layık görüldü. Amaç başarılı öğrencilerimizi örnek olarak teşvik etmek, özendirmek ve lisede iyi derece ile mezun olmanın ne kadar önemli olduğunu tüm öğrencilere anlatmaktır. Stadtteil Schule am Hafen okulundan başarı ile iki öğrencimiz mezun olmuştur. Kendilerini tebrik ediyorum ve diğer öğrencilerimize örnek olmalarını diliyorum. Ayrıca öğrencilerimiz Türkçe Almanca iki dil ile eğitim veren sınıfta okumaları da büyük önem taşıyor .Başarılı iki öğrencimize bundan sonraki, hayatlarında başarılar diliyorum’ diyerek tekrar öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.
 

Başarılı olmanın yolu çok çalışmaktır

Onur Çelik ve Selin Yörenç, “Başarı kendiliğinden olmuyor. Başarının yolu çok çalışmaktan geçiyor. İstek, azim ve yoğun çalışılırsa herkes başarılı olabilir. Biz bunu yaptık ve başarılı olduk. Bu başarımız gelecekte meslek hayatımızında temeli olacağına inanıyoruz” dediler. Çocuklarıyla gurur duyduklarını söyleyen Çelik ve Yörenç aile üyeleri ise, “Aile olarak her zaman çocuklarımızı destekledik ve elimizden geleni yaptık yanlarında olduk. Öğrencilerin başarılı olmaları için aile, öğrenci, öğretmen ve okul yönetimi ortak çalışmaları da büyük önem taşıyor. Okulda velilere yönelik yapılan toplantıları veliler mutlaka takip etmeli ve katılmalıdır. Ne kadar iyi çocuklarımızı desteklersek onlarda o kadar başarı çizelgesini yükseltebilirler” diyerek faydalı tavsiyelerde bulundular.