Haber Merkezi




"Tüm Basına ve Demokratik Kurumlara" başlıklı açıklamayı, k
onunun önemi açısından yorumsuz yayımlıyoruz. İşte yapılan yazılı açıklama;

Üyelerimizle birlikte Avusturya'nın Döbriach kentinde sürdürmekte olduğumuz kamp, 25 Temmuz 07.00'de polis tarafından basıldı.
Hiç şaşırmadık ve doğrusu, bu baskın bizim için beklenmedik bir şey de değildi. Çünkü kampımız daha başlamadan önce, polis, ırkçı, yabancı düşmanı tavırlarıyla kampımızı terörize etmeye yönelik provokasyonlara başladı.

Kamp yönetimine giderek "Burada bir örgüt kamp yapacak, haberiniz var mı?" diye provokasyonlara başlayan Avusturya polisi, kamp yönetiminden "Burada kamp yapacak olan Anadolu Federasyonu'dur ve biz de onları yıllardır tanıyoruz." cevabını almasına rağmen, tam dört kez daha kamp yönetimine yönelik tacizlerini sürdürmüş, ancak hiçbirinde beklediği işbirlikçiliği bulamamıştır.



Daha sonra kamp bitişiğindeki göle yüzmeye gelip giden insanlarımızı taciz ederek, kampın etrafında dolaşarak provokasyonlarını sürdüren Avusturya polisi, sonuçta bugün Alman Polisiyle işbirliği içinde kampımıza karşı baskın düzenlemiştir.


Polisin hiçbir dayatmasını kabul etmedik ve polis kamp alanımızı terketmek zorunda kaldı.




Alman ve Avusturya polisinin işbirliğiyle gerçekleştirilen bu baskını kınıyoruz. Baskının kendi yasalarına göre bile hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Tamamen keyfidir, hukuksuzdur.



Bu keyfi, hukuksuz, gayri-meşru baskını düzenleyenler, kendi yasalarını ve demokratik haklarımızı çiğnemişlerdir ve bunun hesabını vermelidirler.

Avusturya Polisine ve Alman Polisine soruyoruz:

Kampımızı hangi "somut" ve "hukuki" gerekçeyle bastınız?


Günlerdir herkesin gözleri önünde süren kampımızda ne aradınız? Ne buldunuz? Açıklayın ki herkes bilsin.


Bu baskın hiç kuşku yok ki, Anadolu Federasyonu üyelerini kriminalize etmeyi, çevredeki kamplar nezdinde "şüpheli" haline getirmeyi ve insanlara gözdağı verip yıldırmayı amaçlamaktadır. Bu baskın hiç kuşku yok ki; Almanya'da ve Avusturya'da 6 devrimci, ilerici insanımızın tutuklandığı operasyonların bir devamıdır.



Anadolu Federasyonu kamplarına yönelik ilk saldırı değildir bu. Ama Alman veya Avusturyalı tüm polislerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Kollektivizmi, birliğimizi, dayanışmamızı, ideallerimizi, ufkumuzu büyüten kamplarımız devam edecek.



Halkımızı, Avusturya ve Alman halkını, tüm demokratik kurumları, bu keyfi ve hukuksuz baskına karşı tavır almaya, Avusturya ve Alman polisini protesto etmeye ve kampımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Tüm devrimci, ilerici kurumlar ve kişiler, kampımıza davetlidir.



Baskından sonra hemen o anda üyelerimiz tarafından yazılıp kamp alanına asılan pankart söyleyeceğimiz her şeyi özet olarak anlatıyor:



"Onlar Yenilecek, Biz Kazanacağız!"


25 Temmuz 2013


Anadolu Federasyonu (Almanya)

Avusturya Anadolu Federasyonu


Anadolu Gençlik