Mannheim İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda takriben 3 saati aşkın süren toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Hartwig Weik,  Astrid Lindgren ve Okul Müdürü Ümit Arabacı ile Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı bir araya geldi.

Geçen yıl sonunda Mannheim, Heidelberg ve Sinsheim bölgelerinde görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenleri için Bakanlıkça düzenlenen seminerde kimi öğretmenlerin okullarda ve okul idareleriyle yaşadığı sorunları paylaşması üzerine yapılan toplantıda, sorunların çözümü üzerine değerlendirmeler yapıldı.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIN ANADİLLERİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENMESİDİR



Toplantıda Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, "Almanya'daki çocuklarımıza Türkçe ve Türk Kültürü dersi vermek için canla başla çalışan 600 civarındaki öğretmenimizin her çaba ve gayreti hem Türk hem de Alman toplumlarının yararınadır. Amacımız çocuklarımızın kendi anadillerini ve kültürünü en nitelikli şekilde öğrenmesidir. Alman dil ve kültürünü öğrenebilmeleri ve sağlıklı bir entegrasyon için bu kaçınılmaz bir gerekliliktir" dedi.

ÖĞRETMENLER YAŞADIKLARI SORUN VE TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Toplantı öncesi Merkez Koordinatör Öğretmen Yadigar Demirtaş, Mannheim Eğitim Bölge Başkanı  Yücel Dönmez, Sinsheim Eğitim Bölge Başkanı Sadullah Kurtaran, Heidelberg Eğitim Bölge Başkanı Mehmet Şahan 'Bölgede çalışan öğretmenlerimizin taleplerini ortaklaştırmak ve yaşanan sorunların çözümü için problem başlıklarını revize etmek'  açısından konu başlıklarını tespit ettiler.



Okul idarecilerinin Türkçe öğretmenlerinin işini kolaylaştırmak ve öğretmenlerin moral ve motivasyonlarına katkısı olacak düzenlemeler gerçekleştirmek için neler yapmaları ve neler yapmamaları gerektiği üzerinden devam ettirilen toplantıda; kimi okul idarecilerinin öğretmenlere çıkardıkları zorluklar ve bunun yanı sıra yaşanan pozitif uygulamalar dile getirildi.

Yaşanan sorunların nasıl çözüme ulaştırılacağı ile ilgili kararlar tespit edildi. Toplantının sonunda; hem Mannheim İl Milli Eğitim Müfettişi Mariam Ackerlund hem de Astrid Lindgren Okul Müdürü Ümit Arabacı, tespit ve telkin edilen sorun ve taleplerin çözümü için en üst düzeyde mücadele edeceklerini ifade ederek, öğretmenlerin her zaman kendilerine ulaşarak yardım isteyebileceklerini kaydettiler.