Türkiye kökenli öğretmen Mehmet Pala ile Serap Oflazoğlu'nun yer aldığı proje iki yılda yüzlerce göçmen kökenli gençlere meslek eğitim imkanı sundu.

Devlet tarafından desteklenen projenin uzatılmasının bir nedeni de sığınmacılar oldu.

Kausa Proje görevlileri Ağustos ayından itibaren Almanya'ya sığınmacı olarak gelenlere de mesleki eğitim yeri bulma ve onlarını yetiştirme konularında yardımcı olacak. Bunun için dört kişilik ekibe iki kişi daha eklenecek.


Gelin Meslek Sahibi Olun

Kausa Projesi öğretmenlerinden Mehmet Pala göçmen kökenli gençlere tekrar "Gelin meslek sahibi olun" çağrısı yaptı. Projenin göçmen kökenli gençler için çok faydalı olduğuna dikkat çeken Pala, “Almanya'da 300'ün üzerinde meslek var. Gençlerin çoğu bu mesleklerden habersiz.  Biz proje ekibi olarak gençlere bu meslekleri tanıtma çalışması yapıyoruz.  Gençlere iş başvurularında izlemeleri gereken yolu öğretiyor nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Anne ve babaları bu ikili meslek hakkında bilgilendiriyoruz. Ayrıca işletmelerin mesleki eğitim verip vermediğini araştırıyoruz. Meslek eğitimi vermeyen işletmeleri de bu yönde teşvik ediyoruz. Yararlı bulunan bu proje sığınmacıların da gelmelerinden dolayı  bir yıl daha uzatıldı. Bundan sonra sığınmacılara da bu yönde yardımcı olacağız. Onlara hem meslek eğitim yeri bulma, hem de başvuru yapmaları konularında öncülük edeceği” dedi.

Proje İletişim ve Haberleşme Yöneticisi Serap Oflazoğlu ise göçmen kökenli gençlere meslek eğitim yeri kazandırmak amacıyla çok yoğun çalıştıklarını, gençlere, ailele ve işverenlere ulaşmak için yoğun çaba harcadıklarını, bunun için çeşitli dillerde broşürle hazırladıklarını dile getirdi.