Syriza Partisi lideri olarak 2010'da Edirne'ye gelen Alexis Tsipras'ın ailesinin, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı bir köyden göç ettiği öğrenildi.


"SINIRLAR KALDIRILSIN DEDİK"


4 yıl önceki ziyareti anlatan ÖDP Edirne İl Başkanı Nevzat Çolak şunları söyledi: "24 Eylül 2010'da Yunanistan dost partimiz Syriza ve ÖDP olarak ortak bir etkinlik yapma kararı almıştık. Dostlarımızı İpsala gümrüğünde karşıladık. Genel Başkanımız Alper Taş ve ÖDP heyeti ile birlikte gümrük sahasına girip Yunan dostlarımızı karşıladık. Alexis Tsipras güler yüzlü biri. Bizlerin gösterdiği ilgiden son derece memnun oldu. Birlikte silahsızlanma ve sınırların kaldırılması konusunda yaptığımız açıklamadan sonra Edirne sokaklarında yürüdük."


"TSİPRAS'IN AİLESİ, BABAESKİ'NİN KÖYÜNDEN GÖÇ ETMİŞ"


Alexis Tsipras'ın Edirne'yi çok beğendiğini, Edirne ciğeri yediğini anlatan Çolak, "Tsipras kendisinin de Trakyalı olduğunu, Babaeski'nin köyünden göç etmiş bir ailenin torunu olduğunu, burada kendisini memleketindeymiş gibi hissettiğini söyledi" dedi.

Nevzat Çolak, geçtiğimiz günlerde Syriza Partisi ile beraber ÖDP heyeti olarak 1'inci Dünya Savaşı'nın 100. yıl etkinliği için birlikte Bosna Hersek'e gittiklerini oradan da Selanik'e geçtiklerini de ekledi.