Konuya yönelik, Sovyetler Birliği döneminden kalan siyasi, sosyal, insani ve kültürel değerlerin talan edilmesine karşı Sovyetler Birliği Komünist Partileri solidnet.org. üzerinden iki gün önce bir açıklama yayınlandı Güncel gelişmeleri de dikkate alarak açıklamayı yayınlıyoruz. Açıklama şöyle:

Komünist Partileri Birliği Konseyi Açıklaması

Bugün (24 Şubat 2014) Ukrayna'da adına “Sağ Sektör” dediğimiz ve gerçekte medeni insanlar demeye dilimizin varmadığı faşist ve barbarların temsilcileri bir suç işlediler. Bu bize aynı zamanda ülkede yaşanan bu trajik günlerde Ukrayna'nın neyle karşı karşıya olduğunu da açıkça gösteriyor. İnsanlıktan nasibini almamış, insanlığın değerlerine yabancı ve kendi çıkarları peşinde koşan aşırı sağcı, gerici ve ajan provokatörler güpegündüz Ukrayna Komünist Partisi merkezine saldırdılar. Bütün yasaları ve ahlaki değerleri hiçe sayarak ülkenin en köklü ve en yerleşik partisine saldırdılar, talan ettiler.

Şüphe yok ki sokak gösterilerine katılanların her ağzını açtığında söyledikleri sözde “Avrupa değerleri” ve “liberal demokrasi” bazı insanların barbarlık, haydutluk, ülke egemenliğinin ayaklar altına alınmasını gizlemek için buldukları şaşalı ve etkili sözlerden ibaret.

Avrupalı ve denizaşırı (ABD) gizli servisler akılarından hiç çıkarmadıkları, üzerine titredikleri amaçlarına – Ukrayna'nın çökertilmesi ve halkının köleleştirilmesi- adım adım ilerlediler.
Eminiz ki batı canavarının ve onun çakallarının hizmetinde olan ve onun aç gözlü iştahını yatıştıran her Ukrayna vatandaşı bir işbirlikçi ve halk düşmanıdır.

Bütün alçakların ve hilekarların adından dehşetli korktukları Lenin'in yıkılmış heykelleri etrafında sevinç çığlıkları atan Bandera ve Shukhevitch veletleri hak ettiklerini bulacaklardır. Ukrayna Komünist Partisi merkezine bu çirkin baskını düzenleyen ve Ukrayna'nın bazı bölgelerinde dünya proletaryasının liderinin heykellerini yıkanlar şüphe yok ki aynı zincirin halkalarıdır.

Küresel sermayesinin uyduları [Ukrayna'ya] zehrini akıtıyor, ama biz biliyoruz ki yoldaş Lenin'in heykellerini yeniden dikeceğimiz ve tarihi adaleti sağlayacağımız gün de gelecek.
Ukrayna yönetiminden ve Ukrayna İç İşleri Bakanlığı'ndan suçluları bir an önce yargılanmasını talep ediyoruz.
Bağımsız bir devletin iç işlerine müdahale eden ABD ve batılı güçleri protesto ediyoruz.

Ukraynalı yurtseverleri ilerici güçler etrafında safları sıklaştırmaya ve babalarımızın ve dedelerimizin dış düşmanlardan korumak için kan ter akıttıkları değerleri korumaya çağırıyoruz. Ukrayna'nın yabancı akbabalar tarafından yağmalanmasını önlemek Ukrayna halkının kendi ellerinde.

Mücadele et, yanındayız!

Sovyetler Birliği Komünist Partileri