Esad: Türkiye teröristlere yardım ediyor

Suriye lideri Beşar Esad, bir Alman televizyonuna verdiği demeçte Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı 'silahlı terörisler' olarak nitelediği muhaliflere destek vermekle suçladı.

Esad: Türkiye teröristlere yardım ediyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'silahlı teröristler' olarak nitelediği muhaliflerin; Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından desteklendiğini söyledi. Esad, Alman televizyon kanalı ARD'ye bir röportaj verdi. Annan planının Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın da aralarında olduğu ülkeler tarafından engellendiğini ifade eden Esad, "Bu ülkeler silah ve parayla teröristlere yardım ediyor" dedi. Esad, muhaliflere Suudi Arabistan ve Katar'ın silah, Türkiye'nin de lojistik destek sağladığını ileri sürdü.

ABD İSTİKRARI BOZMAK İSTİYOR
Suriye liderinin açıklamalarından ABD de nasibini aldı. ABD'yi de muhaliflere siyasi destek vermekle suçlayan Esad, 'ABD'nin silahlı muhalefete şemsiye olduğunu ve ülkesindeki istikrarı bozmak için çetelere destek verdiğini' söyledi.

'ASKERİ MÜDAHALEYE CEVAP VERİRİZ'
Röportajda Esad'a olası bir dış müdahale de soruldu. Saldırıya cevap vereceklerini söyleyen Esad, "Saldırı durumunda önceliğimiz misillemede bulunmak değil, ülkemizi korumak olur. Bizim görevimiz ve hedefimiz de zaten budur" şeklinde konuştu.

ANNAN SURİYE'DE
Öte yandan BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, temaslarda bulunmak üzere Suriye'nin başkenti Şam'a gitti. Annan'ın, Suriyeli yetkililerle adını taşıyan barış planını masaya yatıracağı belirtildi.

Kaynak: ntvmsnbc