TONY BLAİR KOSOVA’DA ARNAVUT VE TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU 

 

İngiltere eski başbakanı Tony Blair, Faith  Foundation girişimiyle  Kosova’nın başkenti Priştine’ye bir günlük ziyaret gerçekleştirdi. Blair ziyareti sırasında Prişine’de Arnavutça -Türkçe eğitim veren tek okul olan “Elena Çika” ilköğretim okulunu ziyaret ederek Arnavut ve Türk öğrencileriyle buluştu. 

Blair ayrıca Priştine Üniversitesinde  “Modern Dünyada İnanç ve Küreselleşme” başlığı altında bir  konferans verdi. Blair, Kosova Eğitim Bakanı Ram Buya ile işbirliği anlaşmasını imzaladı.

 

Tony Blair’in Priştine’deki ilk durağı “Elena Çika” ilköğretim okulu oldu.

Tony Blair’i Arnavut ve Türk  öğrenciler  karşıladı. İki minik öğrenci bir Arnavut biri de Türk halk elbiseleriyle Tony Blair’e çiçek verdi.

Üst sınıflardaki 20 Arnavut ve Türk öğrenci ise Tony Blair ile sohbet etti sorular sordu. Öğrecilerin Faith Foundation ile ilgili sorularını yanıtlayan

Balir, Faith Foundation’un 2008 yılında kurulduğunu ve dünyada dinin etkilerini anlama konularına ve dünya dinleri arasında saygı ve anlayışı teşvik etmek üzerine odaklandığını belirtti . Blair, Kosova’da iki okulun kurulacağını ve Priştine Üniversitesine yardımda bulunulacağını söyledi.

 

Soruların ardından Priştine Üniversitesine yardımda bulunmak amacıyla Tony Blair ile Kosova Eğittim Bakanı Ram Buya bir anlaşma protokolü imzaladılar.

Anlaşmanın ardından bir konuşma yapan Eğitim Bakanı Ram Buya, Tony Blair’e teşekkür etti, Blair’in Büyük Britanya eski Başbakanı olarak 1999 yılında Sırp hedeflerine yönelik NATO bombardımanın başlamasında önemli bir rol oynadığını ve Kosova’nın bağımsızlığına ulaşması için çaba harcadığını hatırlattı. Ardından hatıra fotoğraf çekildi.