The Times, Khawaja'nın İngiltere'ye dönebilmek için IŞİD'in propaganda filminde öldü gösterildiğini ancak güvenlik servislerinin kendisini İngiltere'de teşhis ettiğini yazdı. Gazete, Khawaja'nın Dover'de kendi pasaportunu kullanırken feribot çıkışı durdurulduğunu yazdı. The Times, Khawaja'nın ömürboyu hapis cezası alabileceğini yazdı.
Haberde, IŞİD askeri araçları önünde, bir elinde kesik baş, diğer elinde kanlı bir bıçak tutarken pozları yayınlanan Batı Londra'lı İngilizin, hakkındaki terör suçlamalarına itiraz etmediği yazıldı.

Metropolitan Polis'in SO15 Terörle Mücadele Birimi'nin başı Richard Walton, yaptığı açıklamada "Khawaja terörist olmayı,terörist kampında silah eğitimi almayı ve İngiltere'ye geri dönebilmek için kendini ölü göstermeyi tercih etti. Bu ülkeye ciddi bir tehlike oldu. Verilen hükümle ülke daha emniyetli hale geldi" diye konuştu.

Rayat al-Tawheed Instagram hesabında haziran ayında Abu Daigham al-Britani kod adını kullanan Khawaja'nın birkaç gece önceki bir savaşta öldüğünü ilan etmiş ve "Allah taksiratını kabul etsin" yazmıştı.