Suriye'nin Haseke ilinde Nusra Cephesi ile Irak Şam İslam Devleti üyeleri arasında çıkan çatışmalarda, aralarında Nusra liderlerinden birinin de bulunduğu 23 kişi öldü.

Suriye'nin kuzey kesimindeki Haseke ilinde Nusra Cephesi ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri arasında çıkan çatışmalarda, aralarında Nusra liderlerinden birinin de bulunduğu 23 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ömer Ebu Leyla yaptığı açıklamada, Haseke'nin Merkede bölgesinde IŞİD ile Nusra Cephesi arasında çıkan çatışmalarda, Nusra liderlerinden Ebu Cendel lakablı Ahmed el-Halif el-İsmail'in öldürüldüğünü belirtti. Leyla, çatışmalarda Nusra'dan İsmail dışında 5, IŞİD'den de 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını belirtti.

Leyla, Nusra Cephesi'nin Merkede bölgesine dün akşam düzenlediği saldırıyla IŞİD'in Irak'tan yardım almasını engellemeyi ve geri çekilmesini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Öldürülen Nusra lideri İsmail'in, 2003'teki Irak işgalinin ardından ABD güçlerine karşı savaştığı, 2 sene önce de Suriye'ye gelerek rejim güçlerine karşı savaşmak üzere Nusra Cephesi'ne katıldığı belirtildi. İsmail'in, "yöntemde anlaşamadığı" IŞİD milisleri tarafından hedef alındığı kaydedildi.