Televizyon kanalının muhabiri de Kuseyr'in hükümet güçlerinin kontrolüne girdiğini söyledi ancak haberinde herhangi bir ayrıntı vermedi.


Suriye devlet televizyonu, daha sonra Kuseyr'de harabeye dönmüş binaların görüntülerini yayınladı. Kentte bir çatışma görülmezken, bazı bölgelerden siyah duman yükseliyor.


Hizbullah'a ait televizyon kanalı El Manar da Kuseyr'deki muhabirine dayanarak, kentteki direnişin geniş şekilde kırıldığı yolunda mesajlar yayınlıyor.


Öte yandan Özgür Suriye Ordusu'nun askeri komutanlarından General Selim İdris, son dönemde yaşanan gerilemeye rağmen, direnişçilerin savaşı kaybettikleri yolundaki iddiaları reddediyor.

Basına bir açıklama yapan General İdris, Hizbullah militanlarının yoğun şekilde Suriye'ye giriş yaptığını, Kuseyr, idlib, Halep ve Şam'da çok sayıda Hizbullah savaşçısının Suriye askerleriyle birlikte savaştıklarını söyledi.


'Hizbullah'la Lübnan içinde savaşmak hakkımız'


Direnişçilere, ülke içindeki Hizbullah militanlarıyla mücadele emri verdiğini belirten General İdris, Lübnan'ı da Suriye'ye giden militanları durdurmak için hiçbir çaba göstermemekle suçladı.

"Hizbullah savaşçıları Suriye topraklarını işgal ediyor ve Lübnan yetkilileri buna sadece seyirci kalıyorlar" diyen General İdris "Bu durumda Hizbullah'la Lübnan içinde de savaşmaya hakkımız var" görüşünü ifade etti.



Lübnan sınırına sadece 10 kilometre uzaklıktaki Kuseyr kentinin kontrolü için Hizbullah militanları, Suriye askerleriyle birlikte direnişçilere karşı yoğun bir mücadele içindeydi.

General Selim İdris, direnişçilerin Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı yürüttükleri savaştan galip çıkacaklarını söyledi ancak "Batılı dostlarımızın ve Amerika'nın desteği olmazsa bu savaş uzun yıllar boyu devam edecek ve daha fazla can kaybına, daha fazla yıkıma neden olacak" dedi.


General İdris, "Suriye'de barışın yolu Beşar Esad'ın iktidarda kalmasıysa biz böyle bir barış istemiyoruz" dedi.


Birleşmiş Milletler verileri, Suriye'de Beşar Esad'a karşı 2011 yılında başlayan ayaklanmada bugüne kadar 80 binden fazla kişinin öldüğünü, 1,5 milyon kişinin de ülkeden ayrıldığını gösteriyor.