Suriye ordusu, Şam yakınlarındaki Cobar'da silahlı gruplar
ın kimyasal deposunu keşfetti. Depodaki kimyasallar arasında klor da bulunuyor.


Suriye ordusu, Şam'ın Cobar bölgesinde silahlı gruplara ait bir kimyasal deposunu ele geçirdi. Depoda başka toksik maddelerin yanı sıra klor da bulundu.

Askeri kaynaklar, silahlı grupların Şam'a havan saldırısı düzenlemeye hazırlandığını ve füzeler için de kimyasal başlıklar bulunduğunu söylediler.


Russia Today, depoda bulunan kimyasalların üzerinde Suudi Arabsitan mahrecinin olduğunu da belgeledi.


Rusya, 19 Mart 2013 tarihinde Halep'in Han el-Asal bölgesinde muhalif grupların kimyasal silahla saldırı düzenlediğine dair ellerinde kesin kanıtlar bulunduğunu ve bunu da Birleşmiş Milletler ile paylaştıklarını açıklamıştı. 


Suriye devlet televizyonu ise bugün geçtiği bir haberde, ordunun Şam’daki yeraltı tünellerinde isyancılara ait kimyasal silahlara ulaştığını öne sürdü.
Haberde, askerlerin Jobar bölgesinde ortaya çıkardığı tünelde bazı askerlerin kimyasal silahlar nedeniyle boğulma tehlikesi atlattığı belirtildi.

Şam’ın doğusundaki Jobar bölgesinin büyük çoğunluğu muhaliflerin elinde bulunuyor. 

Çarşamba günü muhaliflerin kontrolündeki mahallelere yapılan saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti. Saldırıda rejim güçlerince kimyasal silah kullanıldığı ileri sürüldü. 

Suriye iddiaları reddederken, BM iddiaları araştırmak üzere bugün özel bir temsilcisini Şam’a gönderdi. 

Suriye’nin BM özel temsilcisi ile kimyasal silah uzmanlarının olay bölgesine gitmelerine izin verip vermeyeceği henüz netlik kazanmadı.