Sudan Savunma Bakanı Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğunu açıkladı.

Sudan Ordusu Ömer el Beşir'in tutuklandığını, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını ve üç aylık olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Sudan Savunma Bakanı Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğunu, anayasa çalışmalarının askıya alındığını, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimlerinin de feshedildiğini açıkladı. Sudan Ordusu Ömer el Beşir'in tutuklandığını, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını ve üç aylık olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Sudan genelinde 1 ay boyunca saat 19.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sudanlı aktivistler Savunma Bakanı Avad bin Avf'a karşı gösterilerin devam edilmesi çağrısında bulundu. Sudan'da göstericiler ve Meslek Erbabı Birliği, ordunun açıklamasını reddettiklerini ve gösterilere devam edeceklerini açıkladı.

TÜRKİYE'NİN HARTUM BÜYÜKELÇİLİĞİ DUYURU YAYINLADI

"Sudan’daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sizlerden ricamız süreç netleşinceye ve bizden mesaj alıncaya kadar sokağa çıkmamanız ve evlerinizde kalmanızdır.

Whatsapp gruplarından da gerekli açıklamalar ve duyurular yapılmaktadır. Whatsapp gruplarımıza üye olmayan vatandaşlarımızın isim ve telefon numaralarını bize (+249 90 090 4119) iletmesini bekliyoruz."