ABD kanalı HBO için Snowden ile Moskova’da röportaj yapan İngiliz sunucu John Olivier’in  soruları ve aldığı yanıtlar Daily Mail’de yayınlandı. John Olivier “Bu belgelerden kaçını okudunuz?” diye sorunca Edward Snowden “Arşivde olan belgelerin hepsini değerlendirdim” yanıtını verdi.

John  Oliver “Her birini okudunuz mu?” diye tekrarlayınca Snowden “Ne hakkında olduklarını biliyorum” şeklide kaçamak yanıt verdi.

Noel zamanı İngiliz Channel 4’e gönderdiği mesajda ABD ve İngiltere’ye “Vatandaşı izlemekten vazgeçin” uyarısında bulunan Edward Snowden için  Daily Mail gazetesi “Hain Edward Snowden, sızdırdığı teröristlere karşı hayatları tehlikeye koyan en gizli istihbarat belgelerinin hepsini okumadığını açıkladı” yazdı.

Eski casus Snowden’ın bir TV mülakatında sadece İngiliz Gizli Servisi GCHQ ve ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’ndan  (NSA) çalınan  belgeleri değerlendirdiğini söylediğini yazan Daily Mail, Snowden’ın gazetelerin El Kaide’ye karşı operasyonları sergileyen hassas ayrıntıları yazamadıklarını belirttiğine işaret etti.

Woolwich’de Lee Rigby’nin radikal Müslümanlar tarafından öldürülmesinden bir  ay sonra 2013 yılı Haziran ayında 31 yaşındaki Snowden’ın dünyayı ayağa kaldırdığını hatırlatan Daily Mail, güvenlik görevlilerinin Snowden’ın Guardian gazetesine gizli  teknikleri açıklamasının teröristlerin ve suçluların teşhis edilmesini zorlaştırdığı görüşünde olduklarına dikkat çekti. Geçen ay İçişleri Bakanı Theresa May’in şimdi dünyada en çok aranan adam olan olduğuna dikkat çekti.