Şivan Perwer: Fethullah Gülen’in desteği çok önemli ve gerekli





Kürt müziğinin önemli seslerinden Şivan Perwer, Fethullah Gülen'in barış mesajını önemli bulduğunu açıkladı. Türkiye’nin, Gülen’in sözlerini dinlediğini vurguladı.

Irak’ın kuzeyinde yayımlanan Rudaw gazetesine konuşan Perwer, “Hocaefendi’nin fikirleri çok iyidir. Onun barış sürecini desteklemesi büyük bir şeydir. O, çok geniş bir alanda milletlerin edebiyatına, sanatına ve inancına hizmet sunmaktadır. Onun okulları dünyada çok rağbet görüyor. Kürt sorununa desteği gereklidir.” dedi.

Gülen’in Kürt meselesiyle daha çok ilgilenmesini beklediklerini ifade eden sanatçı Şivan Perwer şöyle devam etti: “Kürt meselesi üzerinde daha yeni yeni çalışılıyor. Kendileri de elinden geldiğince çok iyi yaklaşıyor bu meseleye. Umut ediyorum Hocaefendi daha da yakından bu meseleyle ilgilenir. Çünkü Türkiye en çok onu dinler, onun sözlerine kulak verir.”

Erbil’de ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’le 40 yıl sonra bir araya gelmelerine de değinen Perwer, eskiden Tatlıses’in kendisi ile görüşmemek için kaçtığını söyledi. Buluşmanın arka planını şu sözlerle anlattı: “Geçtiğimiz günlerde arkadaşlar geldi, ‘İbrahim seni görmek istiyor.’ dedi. Ne zaman isterse görüşürüz. Geçmişte İbrahim’i görmek isterdim, o kaçardı, korkardı, ‘Şivan hükümlüdür.’ derdi. O şimdi korkusunu kırmış. Bana dedi ki: ‘Sana çok çok teşekkür ederim.