Sırbistan’da muhalefet, büyük bir gösteri yürüyüşü düzenledi.

Reuters’ın haberine göre; Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, cumartesi günü, binlerce kişi muhalefetten olan bir politikacıya düzenlenen saldırıyı, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’i ve iktidar partisini protesto etmek için sokağa çıktı.

Protestocular Borko Stefanovic atıfta bulunarak, “kanlı gömleklere son verin” sloganıyla yürüdü.

"YOLSUZLUK, ŞİDDET, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE"

Bir Sırp solcu partinin lideri olan Borko Stefanovic, 23 Kasım’da bir grup siyah giyimli saldırgan tarafından demir çubukla dövülmüştü.

Sırp Cumhurbaşkanı Vučić, olaydan kısa süre sonra saldırganların yakalandığını söylemiş, fakat muhalefet tarafı şiddet olaylarının iktidarın sebep olduğunu belirtmişti.

Vučić’in, 2016’daki seçimlerden sonra mecliste çoğunluğu elde ettiği ve giderek baskıcı bir yönetimin doğduğu ifade edildi. Protesto sırasında, 49 yaşındaki bir işçi olan Radovan Peric, “yolsuzluk, şiddet, basın özgürlüğüne müdahale… bunların hepsini iktidar partisi yapıyor” ifadelerini kullandı.

Belgrad’daki protestolara muhalif kanadın destek verdiği ve birçok grup tarafından katılım gösterildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekim ayında, Sırbistan'ı ziyareti kapsamında başkent Belgrad'da düzenlenen Türkiye-Sırbistan İş Forumu’na katılmıştı. Sırp Cumhurbaşkanı Vučić, Erdoğan’a övgüler yağdırmıştı. Türkiye’nin yaptığı projelere hayran olduğunu söylemişti.