Açıklamada, bu ilerlemenin Suriye'deki askeri ve siyasi durumu daha da karıştırabileceği vurgulandı ve şöyle denildi: 

"Bu durum Suriye Arap Cumhuriyeti'nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik soru işaretleri oluşturuyor. Ankara'ya Suriye'deki durumu istikrarsızlaştırabilecek herhangi bir adımdan kaçınması çağrısını yapıyoruz."

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Rusya Dışişleri Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve onlar tarafından desteklenen Suriye muhalefetinin silahlı birliklerinin Suriye topraklarında ilerlemesinden dolayı duyduğu endişeyi dile getiriyor. Bu eylemlerin yasal Suriye hükümetinin onayı ve BM Güvenlik Konseyi'nin desteği olmadan gerçekleştirildiğine dikkat çekiyoruz. Böylelikle Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğü tehlikeye atılıyor. Bu dikkate alınarak Şam'ın tavrı uluslararası hukuki açıdan adil ve haklıdır. 

Türkiye'nin eylemlerinin Suriye'deki zaten kolay olmayan askeri ve siyasi durumu daha da zorlaştırabileceğinden ve uluslararası birliklerin daha sağlam ateşkes rejimini ve kesintisiz insani yardım akışını sağlama çabalarını olumsuz etkileyebileceğinden yola çıkıyoruz. 

Ankara'yı bunları askeri taktik hedeflerinden daha yukarıda tutmaya ve Suriye'deki durumu tırmandıracak adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz."