Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türk hükümetinin ülkenin güneydoğusunda Kürt nüfusunun çok olduğu illerde devam ettirdiği operasyonları endişeyle takip ediyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, insan hakları örgütlerinin bu operasyonlar sırasında aralarında kadınlar ve çocuklarında bulunduğu birçok masum kişinin hayatını kaybettiğini bildirdiğini hatırlattı. Bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağı devam ediyor, tüm araçların geçişi yasak. Operasyonların düzenlendiği alanlara politikacıların, gazetecilerin ve insan hakları kuruluşları temsilcilerinin girmesine izin verilmiyor. Bazı alanlarda yiyecek sıkıntısı yaşanıyor, durum insani felakete çok yakın halde.

Bakanlık açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Türk hükümetini bu şiddeti en kısa zamanda durdurmak için gerekli adımların atılmasına ve Temmuz 2015'te kesilen barış sürecine yeniden başlanmasına çağırıyoruz. Kürt sorunun çözümünün temelinde siyaset yatıyor. İç sorunları güç yöntemleriyle çözmek yeni kayıplara ve durumun tırmanmasına sebep olur."